Maja Bergkvist

DIY – sammetsvimpel

Halloj,

 

Här kommer lite mer DIY.

 

När jag funderade på hur Filippas rum skulle se ut insåg jag att det kanske skulle få känslan av att det är för ”platt”. Så jag kikade runt lite och insåg att något så simpelt som en liten vimpel livar upp ett rum ordentligt beroende på hur en hänger det. Och jag tänkte att en vimpel är ju såå enkel att göra så jag letade fram lite gammalt tyg och började mitt projekt. Ritade ut hur jag ville att vimpeln skulle se ut, la mallen på tyget, nålade fast den och klippte. I och med att jag har sammetstyg så behöver en göra den ”dubbel” pga enbart sammet på en sida av tyget, se nedan.

Här ovan är baksidan av e vimpel.

 

Sedan viker du den så sammetstyget är utåt som nedan.

 

Nålar fast allt och sedan syr du ihop den, Jag valde att ta en sick-sacksöm då jag ville att den skulle få lite mer effekt än bara olika färger. JAg gjorde fyra st vimplar av varje färg jag använde. Nedan ser du alla färger, mörkgrön, grå/(silver), rosa, mörkblå, vit, beige och ljusgrön. Alla tygerna kommer från Jotex och är spilltyger från mina andra DIY-projekt.

Sedan tog jag lite av det vita sammetstyget jag hade och gjorde som långa remsor. Dessa sydde jag ihop så det blev ett enda lågt stycke. La upp den platt på bordet och sen la jag vimplarna i denna långa remsa, vek över kanten på remsan och nålade fast vimpeln i remsan och sydde fast alltihop med vanlig raksöm. Detta glömde jag såklart ta kort på men nedan ser ni hur resultatet blev och då förstår ni nog hur jag fäste ihop dessa.

Och Voilà,  en helt egengjord vimpel till ett lekfullt barnrum gjord av enbart spilltyger.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.