Maja Bergkvist

DIY – industritrappa

För ett år sen gjorde vi om vår trapp. Trappan som fick min Instagram att lyftas en aning då den blev delad av större konton. Får fortfarande väldigt mycket frågor kring den om hur vi gjort/kom på idén etc. Så jag tänkte att jag även här skulle ge en liten beskrivning att hänvisa till (för mig egen del) och slippa rabbla om allt.

 

Ni ska få följa med steg-för-steg med bilder av dom stegen jag hann fota.

Såhär såg trappan ut när vi flyttade in. Så många tyckte vi skulle lugna ner oss i och med att Filippa precis hade fötts och att ”den större renoveringen” var klar. Men när hela hemmet är fint och iordninggjort och husets absoluta mittpunkt är en gigantisk furukonstruktion stack det i ögonen på oss. Ja, ni kanske förstår när ni ser.

 

Från visningsbilderna

Innan vi drog igång renoveringen,

 

När vi renoverat det största delen och enbart trappan och de gröna innerdörrarna var kvar,

 

 

De fyra hörnstolparna ni ser på bilderna är befintliga. Sedan byggde vi en ram av 45×45 reglar som vi jackade ur på de passade ihop i varandra.

 

 

Vi tog sedan bort den tidigare spaljén men lät som sagt hörnstolparna vara kvar. Vi satte ihop alla 45×45 reglarna och skruvade på en 90×45 regeln i topp och en i botten som stöd till taket och golvet. Se nedan,

 

Sedan var det bara att passa in allt mellan stolparna och fram med penseln. Vi använde oss av svart snickerifärg.

 

För att få allt så stabilt som möjligt så satte vi små vinkeljärn på ändarna av varje 45×45 regel mot hörnstolparna.

 

Färdigt resultat

Målad och klar!

Nu undrar ni säkert om det här med säkerhet i och med att alla ”hål” är öppna och ja, tanken är att de ska vara öppet. Vi var stenhårda på Tove att trappan är ingenting man leker eller klättrar i och hon köpte det totalt. Men när Filippa började krypa så var vi ju såklart tvungna att fixa detta. Så vi beställde plexiglas som vi satte upp på insidan som går upp till andra liggande regeln. Här nedan kan ni urskilja lite av plexiglaset.

 

Så vad tycker ni, en egentligen simpel men lite tidskrävande DIY som blev så otroligt bra. Vi är riktigt nöjda.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.