Maharaja & lillasyster

Kåta glador

Himlen var blå, luften ren och solen sken. Ingen smog så långt ögat kunde nå. Vårkänslorna spirade bland gladorna, som parade sig på stolpen vid tennisbanan. Den lustfyllda akten fick emellertid ett abrupt slut när två gläfsande hundar invaderade lekplatsen, som låg bredvid. Gladorna, som ville para sig i lugn och ro, sneglade ilsket mot kvinnan med barnet och de två hundarna. ”Pax för den bruna hunden!” sa den ena till den andra, och tillsammans började de cirkulera luften runt lekplatsen. Efter en kort stund började de dyka ner mot marken, och skrattade rått åt kvinna med barnet som sökte skydd vid utemöblerna. Det höga skrattet lockade till sig fler fåglar, och minuterna senare fylldes himlen med glador.

 

Det här är den andra strålande dagen på en vecka, och jag bestämde mig för att ta Maharajan till lekparken på lunchrasten. Jag har aldrig haft problem med gladorna, som patrullerar compoundet, men känner flera andra som hamnat i deras klor. Under parningsperioden förra året var det en bekant som alltid råkade illa ut, och till slut lämnade hen inte sitt hem utan ett paraply. Det är bäst att hålla sig borta från kåta glador.

 

Det är inte bara gladorna som känner att det är vår i luften, även hemma hos oss är jargongen lekfullare och blicken ljusare. Jag vill egentligen bara slå volter i trädgården med ett vinglas i handen. Längtan efter sommaren smög sig på när den första solstrålen värmde min hy, och nu har jag börjat planera årets familjesemester.

 

Föräldraledighet är toppen på alla sätt och vis, men det har lämnat ett litet hål i hushållskassan, och därför måste vi vara lite realistisk när vi planerar resan. Niklas ord, inte mina. Jag budgeterar dessutom för två olika resor: singel- och familjesemestern. När jag började kika på olika alternativ för singelresan insåg jag att det faktiskt finns lite extra svängrum här, eftersom att jag bara betalar för halva boendet. Jag sparar alltså pengar. Att jag timmarna senare hittade ett all-inclusive hotell på Maldiverna för 30 000kr veckan kan inte vara en slump. En hydda över vattnet, med bubbelpool. Det är meningen att jag ska åka dit. Jag känner det. Dessvärre höll ingen annan med. Varken reskamraterna eller Niklas, som betalar för singelsemestern.

 

Lyckligtvis är Niklas bra på att dra mig ner på jorden, och inför familjesemesterplaneringen gjorde jag mitt allra bästa för att vara så rimlig som bara möjligt. När Niklas såg förslagen konstaterade han att det inte kändes helt rätt, och nu tittar vi igen på fyrstjärniga, inte tvåstjärniga, hotell. Vi får börja spara pengar nästa år.

 

Hej.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.