Jag hör vad du säger, men gör som jag vill. – Maharaja & lillasyster

Maharaja & lillasyster

Jag hör vad du säger, men gör som jag vill.

Maharajan rusade mot tv-hörnan i sin gåstol och skrek triumferat. ”Lystring, lystring alla sladdar. Sladdslaktaren är här. Jag ska minsann slita ut er ur era gömmor och tugga sönder varenda en av er!”. Han stannade precis framför högen med sladdar och vände sig om. Hans finurliga blick talade sitt tydliga språk ”Vad ska du göra nu då, lilla mamma?”. Med sträng blick tittade jag på den lilla förstöraren och hytte med fingret. ”Nej” sa jag klart och tydligt. Alla i rummet reagerade på tillrättavisningen utom den unga härskaren, såklart. Inget finger eller uppfodrande ord biter på honom. Han slet tag i sladdarna, utan att släppa mamma med blicken, och ruskade och slet. Aldrig är han så lycklig som när han får trotsa sin mamma.

 

Inför julhelgen har vi därför varit lite bekymrad över julgransfrågan. Överlever pumlorna Maharajans första jul, eller inte? Orkar föräldrarna, som tillbringar dagarna med att jaga den unga Maharajan runt huset, med ytterligare ett stressmoment. Svaret på frågan är egentligen ett unisont ”nej”, men det är nog så svårt att skapa julstämning i tropikerna och traditioner är viktiga att upprätthålla. I synnerhet julen, som kan vara den mysigaste av alla högtider. Därför nöjde vi oss inte med att bara pynta granen. Som de duktiga utlandssvenskar vi är, dekorerade vi huset med dukar och annat krimskrams som låg och skräpade i förrådet. Vårt hem andas allt annat än elegans, men juligt känns det minsann.

 

Maharajan, den stora förstöraren, har emellertid en akilleshäl, och den har hans föräldrar upptäckt: han är fruktansvärt rädd för läskiga tomtar. Inte lika rädd som han är för det talande trollet, som härmar allt man säger, men tillräckligt rädd för att inte våga sig fram till granen när tomten står framför och vaktar. Trots att Maharajan lämnat granen i fred har den åkt i backen flera gånger sedan vi ställde fram den. Det kanske är tomten som sliter i grenarna när ingen ser. Varenda gång den faller går minst en av de dyra pumlorna från Illums Bolighus sönder. De billiga Ikeapumlorna skulle förmodligen klara av vad som helst.

Nu ska vi iväg på julfika, och på kvällen ska jag äta middag med ett par kompisar. Jag har inte lämnat hemmet på hela veckan, så det blir ett välbehövligt avbrott.

 

Imorgon är det julafton!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.