Ett besök hos astrologen – Maharaja & lillasyster

Maharaja & lillasyster

Ett besök hos astrologen

I en vecka nu har jag ränt runt i Delhis utkanter på jakt efter naturläder. Hanna och jag leker nämligen med tanken att inkludera läderprodukter i Wyildas sortiment, men i vanlig ordning är det svårt att hitta hållbara material och tillverkare. I Indien fattar man emellertid inga stora beslut utan att först ha konsulterat en astrolog, och eftersom att jag har en vidskepligådra besökte jag för första gången en astrolog redan förra året – i samma veva som vi började vänta den lilla Maharajan.

Astrologen, som är en nittioårig man med tre tänder och ett hett temperament, läste mitt förflutna helt korrekt med hjälp av sina kartor och uträkningar; vilket givetvis stärkte min tilltro till hans förmåga att sia om min framtid. Ryktet sprider sig snabbt i små kretsar så den här gången hade jag sällskap av två vänner, och var laddad med många stora frågor, som uteslutande handlade om arbete och familj.

 

Eftersom att jag besökt honom tidigare fick vännerna förtur. Medan jag läppjade på mitt té i en soffa utanför, började nervositeten byggas upp; tänk om stjärnorna säger att vi kommer att lägga ner Wyilda, eller att jag inte kommer att föda fler barn. Förra gången siade han faktiskt om tråkigheter, som sedan slog in. När det äntligen var min tur var den gamla mannen trött och ville ställa in min läsning – han orkade inte med en tredje. Översättaren övertalade honom att ge mig ett par minuter i alla fall, jag hade ju trots allt åkt långt för att träffa honom. Den surmulna astrologen grymtade och undrade varför jag kommit till honom igen, han hade ju faktiskt redan tittat på mina stjärnor en gång. Jag förklarade att jag hade nya, mycket viktiga, frågor, och han började motvilligt bläddra bland sina papper.

 

Han började med att konstatera att mitt arbete avstannat mellan oktober 2017 och juli 2018. Han såg frustration, men tillade att jag själv var mitt största hinder. ”You are very lazy!” förkunnade han strängt. Lat? Jag skulle sannerligen inte beskriva mig själv som speciellt lat – men han har rätt i det att jag spenderar mer tid på sofflocket än tidigare. Vad annat kan jag göra de dagar då Maharajan berövat mig nattsömnen. Lyckligtvis lovade astrologen att allt det här skulle vända i juli 2018, och att pengarna skulle börja flöda i december. Enligt honom är det viktigt att utvidga sortimentet. Han lovade mig även andra framgångar, som jag kanske berättar om senare, när jag kommit över rädslan att jinxa det hela. Nu måste vi alltså fortsätta på den inslagna banan, att ifrågasatta astrologen kommer inte på frågan. Jag måste ringa Hanna ikväll och berättade de stora nyheterna. Hoppas hennes tilltro till stjärnorna är i paritet med min.

 

När vi rett ut frågan om arbete, gick vi raskt vidare till frågan om familj. Blir det en Frank-August-Gustaf-Philippe Salenvall eller inte? Vi välkomnar även gärna en Vilda Vera Sofia Salenvall. Mer om det här i nästa inlägg. Nu har Maharajan vaknat och tigger om uppmärksamhet.

 

Puss.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.