Jakten på en syndabock! – Maharaja & lillasyster

Maharaja & lillasyster

Jakten på en syndabock!

Av allt jag skulle kunna vara trött på är jag just idag allra tröttast på företagandet, som matar smockor i tid och otid. Jag är i rätt usel form, så jag hinner inte alltid ducka, men jag är alltid snabbt uppe på benen igen. Jag kan inte speciellt mycket om sport, men ser mig ändå som start-up världens egna Mike Tyson. Idag känner jag mig emellertid mer som Micke Svensson, och vill bara kasta in handduken.

 

Det som har hänt är att vi skulle delta som utställare på ett evenemang för turistnäringen i Norrbotten, men Hannas son fick magsjuka i natt, och det fanns ingen som kunde ställa upp som barnvakt till magsjukt barn. Varför är svenskar så rädda för lite magsjuka? Jag förstår inte. Vi har alltså förberett för det här evenemanget i månader, och det här var dagen D. Själv sitter jag fastnaglad i Delhi, och kunde inte täcka för Hanna. Det går givetvis inte att vara arg på Hanna för det här – jag utgår ifrån att hon gjorde sitt bästa för att lösa situationen – men jag blir inte riktigt kvitt känslan av besvikelse.

 

Till råga på allt ställde jag igår in veckans spellunch, för att istället fokusera på jobb, men just spellunchen är precis vad jag hade behövt just nu. Ge mig ett rejält glas vin och ett paket cigaretter, tack!  Jag känner verk-ligen inte för att arbeta. Motivationen är körd i botten. Inte ens morgonyogan hjälpte, mer än ytterst tillfälligt. Jag borde såklart fokusera på allt det positiva jadi-jadi-jaa, men jag känner inte för att ta på mig fixarhatten. Jag vill bara vara arg, och det bästa vore ju givetvis om jag kunde hitta någon eller något att ta ut min ilska på. Här är ett par möjliga offergåvor till arga gudar.

 

  1. Niklas

 

Av alla människor som jag skulle kunna vara arg på är Niklas nog mitt allra mest tacksamma offer. Han finns nära till hands och skulle förmodligen förlåta ett litet utbrott. Man kan givetvis inte vara arg på någon helt utan orsak, men jag känner mig faktiskt rätt trött på att han kastar in svettiga träningskläder i tvättkorgen, och därmed besudlar min tvätt. Om han ändå inte varit så gulle-gullig i morse när han vinkade av sin surmulna fru.

 

  1. Frida

 

Från en lortgris till en annan. Frida är min mest trogna följeslagare, och det finns nog ingen i hela världen som älskar mig så mycket som hon gör. Hon skulle säkerligen förlåta mig det mesta. Hon gav mig dessutom en ypperlig orsak att vara arg när hon prompt ville bli upplyft i soffan, trots att hon precis rullat runt i bajs. Det här upptäckte jag givetvis först när det redan var försent. Ilska växer förstås när man är insmord i skit, men det vore inte särskilt systerligt att vara arg på ett pms-monster. Hundar har faktiskt också känslor!

 

  1. Maharajan

 

Maharajan har en nyfunnen fäbless för sladdar. Han kryper, kryper, kryper tills han är framme och redo att fingra lite på sladden, och gärna nypa till eluttaget. När jag, med mycket sträng min, ber honom att låta bli, ler han bara till svar och tar ett hårdare grepp om sladden. Det här spär givetvis på ilskan, men vem kan vara arg på någon som är så söt. Jag blir dessutom ännu ledsnare av tanken på att offra Teo-bollen, så det blir inget med det. Hata sladdar!

 

  1. Aftonbladet, SvD & Expressen

 

När man håller på att förgås av ilska, och inte vill jobba, är det lätt att man skrollar nyheter lite för ofta. Idag läste jag bland annat om brandhjältar som ombetts förmånsbeskatta för den kalla maten och de tältplatser de blivit tilldelade i samband med släckandet av sommarens skogsbränder. Äntligen hittade jag någonting att vara redigt förbanna över. Hur är det möjligt att det i lagen inte finns inskrivet undantagstillstånd för frivilligarbete vid nationella katastrofer? Va, va, va, va! Jag förstår inte. Jag fick nästan (men bara nästan!) för mig att skriva en arg insändare, lämna ett avtryck i kommentatorfältet eller skriva ett inlägg på Facebook. Det är såhär nättroll föds.

 

Egentligen vill jag fortsätta det här inlägget med finnar som borde klämmas, babymonitorer som inte fungerar och annat minst lika viktigt, men jag orkar inte. Att skriva det här inlägget hade ingen terapeutisk verkan, jag är fortfarande lika sur.

 

Inga bilder idag.

 

Slut.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.