Någonting stort i luften! – Maharaja & lillasyster

Maharaja & lillasyster

Någonting stort i luften!

Solen skiner, på alla sätt och vis. De senaste två dagarna har varit härliga. Riktigt härliga. Jag har inte lagat mat en enda gång, och Teo har sovit flera gånger om dagen. Jag känner mig som en vinnare – jag är en vinnare.

 

I förrgår var Niklas lillebror och hans fästmö på besök. Vi brukar kalla dem M&M. Fästmö låter lite högtravande, men ordet ”flickvän” ger inte en helt rättvis bild av förhållandet, tycker jag. M&M har varit tillsammans i tio år, hon har en stor sten på ringfingret och nästa år nalkas förhoppningsvis bröllop. Fästmö, alltså.

 

Vi har alltid roligt med M&M, men den här kvällen var tänkt att vara mer än bara rolig. Vi hade nämligen en viktig fråga att ställa dem. Teo kände nog att någonting nästan högtidligt låg i luften. Han riktigt strålade i farbror M:s famn. Byafolket påstår att det här var dagen då Teo sa sitt första ord. Enligt sägen satt Teo bekvämt framlutad i farbrorns knä. Farbrodern tittar den leende lilla Maharajan stadigt i ögonen och kvittar fram ett ”hej”, enligt sägnen svarar då den inte ens fyra månader gamla pojken ”hej!”. Jag var i köket och skar upp frukt när händelsen utspelade sig, men vem är jag att ifrågasätta folket?! Det här styrker tesen om att mitt barn är ett geni. Lite underligt kanske att Teo-bollen valde farbrorn som sin första samtalspartner, och inte sin lilla mamma.

Kvällen fortlöpte som en dröm. Farbror M lagade entrecote, Niklas roade Teo-bollen, och jag roade mig med Faster M. Mellan maten och Besserwisser – familjen E:s favoritspel – var det äntligen dags att ställa den stora frågan. Jag tittar förväntansfullt på Niklas och ger honom en tyst uppmaning – det är dags nu! Niklas stirrar nervöst ner i mobilen, och jag förstår att det är upp till mig att fråga. Niklas kan vara rätt bra på det här med känslor, men tydligen inte ikväll. Farbror M, som legat i soffan den senaste halvtimmen, sitter käpprakt upp. Nu känner även han att någonting stort ligger i luften. ”Vad säger ni om att bli Teodors faddrar?”, undrar jag. Den lilla lyckan sprider sig snabbt i rummet när både M&M unisont tackar ja till hedersuppdraget.

 

Valet av faddrar kan vara rätt knepigt när man har många kära, och mycket lämpliga, människor i sitt liv. Valet av faddrar till Teo var trots det rätt enkelt. När vi började diskutera nomineringarna, så sa Niklas någonting väldigt klokt: ingen kommer att kämpa för Teo, när det väl gäller, som min bror. Jag insåg direkt att det han sa var riktigt. För sådan är Farbror M. Faster M är i sin tur en fin jämnvikt till farbrodern, med sitt lugna sätt och sunda värderingar – tillsammans är det ett utmärkt fadderpar. Nu har jag lagt alla mina nomineringar i nästa-barn-lådan, men jag har ett litet äss i rockärmen.

 

Som pricken över i:et sov den lilla Maharajan hela kvällen. Han ville nog belöna föräldrarna för det utmärkta faddervalet. Visst, den mänskliga nappen fick göra ett par korta utryckningar, men ändå. Det här var första kvällen vi fått spendera tillsammans med vänner utan den lilla Maharajan. Nu vet jag hur frihet smakar, på riktigt!

 

Puss.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mattias

    Tårar rann över min kind när jag läste det här. Och ni har inte fel. Teos farbror kommer alltid att finnas vid hans sida. / M