Lyckliga Små

Gratis utflykter med barn

 

Barnen sover fortfarande och jag hoppas att de kommer att sova många timmar till så de vaknar pigga och glada.

För de gjorde de inte igår. Ingen ville klä på sig och när de ville det så ville de bestämma själv, ena satt på sig ballerinadräkten och den andra lager på lager med vinterkläder.

Tandborstning var inte heller kul, borsta en tand i taget mellan gallskriken. Lura med dem till bilen var inte heller det lättaste. Först skulle de rita sen leta efter plånboken, ha en macka i bilen, titta färdigt på en film och prova alla skor de har.

Till slut kom vi till Torekällberget.

Fin liten uppbyggd stad från 1800-talet. Sagostund, Flisan fick lära sig att mjölka kor, de klappade djur, lekte i små hus, hoppade i halm och såg när djuren blev matade.

Fritt inträde, öppet året om och gott om picknickplatser lite över allt på området. Det fanns söta små cafér och fina små handelsbodar.

Barnen gav Torekällberget * * * * * stjärnor av fem möjliga.

På kvällen åkte vi till Galärparken parkteatern och tittade på teaterna 127 med några goda vänner. Picknick plock gjorde att barnen kunde sitta still någorlunda stilla i 1 timme.

127 kan jag varmt rekommendera och har sista uppträdande i kväll 18.30.

Sen åkte vi hem och åt världens godaste chokladkaka som vi fick av grannarna och drack vin med vänner.

Idag blir det nya utflykter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Torekällsberget lät ju riktigt spännande – ligger ju på rätt sida om stan för oss också. Kanske kan bli en utflykt dit.

    Ja, häng med på träningen nästa gång. Vi har en tränignsgrupp på Facebook som Lovisa/Lofsan håller i-> Lofsan Challenge. Gå med där vet jag! Det är väldigt blandat med tjejer/mammor som gillar träning, på väldigt olikanivåer. På gympassen ute kör vi som oftast 2 och 2, har 2 övningar som vi alternerar-> 45 s aktivitet och 15 s vila innan vi byter. Ingen press utan alla gör så gott de kan. Men ändå tar man i lite extra då det är en grupp med är där med:)

    Ha en riktig skön fredag och en trevlig helg!

    kram