Liv Grenell – En till LOPPI.se webbplats

Liv Grenell

Annons

Hur går de i Ellens utredning?

Godmorgon! Långfredag! Egentligen vet jag inte riktigt vad de innebär, men är ganska säker på stt Jesus korsfärstes? Iallafall! Barnen vaknar som vanligt innan kl 06, och av någon anledning är jag piggare än jag varit på över en vecka. (Har alltså varit mer eller mindre utbränd i en vecka av nån anledning). Men men! Jag ska självklart berätta för er hur de går för Ellen! Har skrivit och pratat både i storys och i inlägg om Ellens pågående utredning, och många har frågor och funderingar och undrar självklart hur de går!

Vi har nu varit på två möten till. På de första mötet var de en så kallad ”SON-R”. De är begåvningstest för stt se typ IQ och var barnet ligger i tankesätt och på så sätt se om de finns tecken för utvecklingsstörning. Anledningen att jag säger tecken är för stt barn som är så små är de svårt att sätta en fullt korrekt diagnos. Däremot kan man se om de finns tecken på diagnosen. Och så får man följa upp de igen någon gång efter 4-6 års åldern. Under tiden som psykologen testar så försöker hon ju självklart kommunicera med Ellen osv för att få så mycket ”info” som möjligt. Jag tyckte Ellen var jätteduktig och skötte sig helt suveränt! Hon blev varken arg eller ledsen trots att hon bara klarade enstaka uppgifter. Utan hon tyckte hon klarade alla eftersom hon gjorde på sitt eget sätt. Stolt är jag iallafall!!

I förrgår så var även jag och Isak på föräldrarintervju. Där fick vi en massor med frågor och fick även berätta om situationer och om hur Ellen är! De känns självklart märkligt och prata om en person som inte är i rummet, men också bra att bara få babbla på om allt man tänkt på genom åren. Från födsel fram tills nu. Så skönt att prata av sig lite och förhoppningsvis efter utredning så får vi svar på massa saker också!

Det som är kvar nu är en samspelsbedömning, och en läkarbedömning. Sen presenteras utredningen. Samspelsbedömning är den typ viktigaste. Där kan man lättast och på bäst sätt se på barnet via lek och kommunikation om barnet avviker från andra jämnåriga. Så de ska bli sjukt spännande. Och läkarbedömningen går ut på (om jag förstått de rätt) att läkaren kollar om allt kroppsligt stämmer. Så som motorik, fin och grov, även säkert längd och vikt, och såna saker som att tungan är tillräckligt lång och eventuella sjukdomar/allergier, ögon, hörsel osv osv.

Iallafall! Utredningen har hittills gått superbra och vi är väldigt nöjda över vårdmottagningen Prima som har hand om Ellen!

Vi fick även lite spontan info av psykologen om vad som händer ifall vi får reda på att Ellen skulle ha Autism. Då blir vi i så fall skickade till ”Småbarn med autism” där man får stöd/hjälp/kurser mm tills stt barnet är 4 år. Sen gör man alltid en kompletterande utredning och framförallt om barnet även visat tecken på utvecklingsstörning.

Nu har ni fått lite info om Ellen iallafall! Ni får även njuta av lite bilder på Ellen och hennes nya glasögon! Bye!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons