Livet runt 40

Man har fått barn på fel årstid

Olivia fyller i december. I december är det jul. Alltså får hon enorma mängder med julklappar och presenter från släkt och vänner. Det är alltid svårt att önska sig saker åt henne och även om man försöker ha framförhållning så är det svårt.
Man önskar sig presentkort, men väldigt få vill ge det när det är ett barn som fyller.
Jag tänker mer att man kan spara det presentkortet och köpa kläder eller skor inför våren och sommaren. Sen köper jag helst kläder till ungarna själv om man inte får se bilder på kläderna först. Man har ju en egen stil vad man gillar och vill klä barnen i.
När våren och sommaren kommer har man ingen chans att önska sig saker till Olivia, då hon inte fyller år.  Lättare är det med Petter, han fyller ju i juli och i december har även han julafton. Där har vi lite lättare att styra och önska oss saker inför båda halvåren. Det täcks in.
Till nästa födelsedag då blir det att önska oss fler presentkort eller pengar inför vår och sommaren. Blir ju änna dyrt att ”inte ha någon hjälp”. Ja ni vet vad jag menar?
Det blir ju liksom inte att hon önskar sig en sparkcykel på sin födelsedag i december, som hon gör just i detta nu.
Well well..
Hur gör ni som har barn födda i vintertiden?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa L

    Jag har en december unge och har nog tänkt att det är bra, slipper liksom att få massa plastiga sommarleksaker (bollar, hinkar, spadar, drakar). Bättre att få rejäla vintergrejer som snowracer, skidor och skridskor.

  2. Kaffemorsan

    Jag förstår vad du menar, jag kunde ju inte knipandes ALLA säger man ska för att just undgå ett julklappsbarn. Men nu så bestämde sig ungen för att komma på julafton och så är det. Och det jag stör mig mest på egentligen är hur man märker att han faktiskt får mindre julklappar /presenter. Om man jämför med tillexempel kusiner osv. Rätt ska va rätt, han vill ju också ha både en present och en julklapp iaf. Han får ett paket medans medans de andra får både presenter på födelsedagar och julklappar.
    Jäkla släktingar..:).. Men annars får man väl önska presentkort eller pengar:)
    kram