Livet runt 40

Skönhetstävlingar för barn

Sitter här och slötittar på ”Toddlers and tiaras” på kanal 11.
Skönhetstävlingar för barn i USA.
Barn som är 4 år och uppåt. Sminkar sig, klär sig i utmanande kläder, enorma håruppsättningar. De showar, dansar, ser ut som mini Miss Universum.
Allt till föräldrarnas hejaropp och första mascarafärgare.
Alltså vilken sjuk värld de befinner sig i.
Barnen är inte längre barn. De är minivuxna, som kastas in bland puderborstar, mascaror, ögonskuggor och hårspray. De dansar runt i högklackade skor och minikjolar.
Allt för att vinna en tiara och föräldrarnas gillande.
Vissa barn blir ohyggligt oförskämda mot sina föräldrar och sina motståndare.
De säger hånord och småbuttas. Hoppas att det skiter sig för den som dansar på scenen.
De korar finast ögon, finast hår, vackrast, bäst kort och så självklart Queen.
När de förlorar och inte har med sig en krona hem är självkänslan under noll. De hånar sig själva och är väldigt hårda i sina ord och åsikter trots sina unga ord.
Jag tycker hela grejen är skitäcklig och hemsk. Föräldrarna lever genom sina barn och ger dem en väldigt ytlig bild över hur världen ser ut.
Att ge dem en skjuts in i livet och visa dem att det som betyder något är att vara vacker, kunna dansa och att vinna i skönhet.
Vad händer när verkligheten kommer i kapp? När sminket är avtvättat, håret urkammat?
När tonåren slår till allt med svettlukt och finnar och otyglad kropp?
När man kanske inte är sitt forna vackra barndomsjag?
Blir fallet för högt? Hur tacklar föräldrarna det?
Hur tacklar de när tiarorna börjar sina i skåpen?
Hela industrin är sjuk..
Att lära dessa minimänniskor att det är superviktigt att kunna gå i högklacklat och att det är viktigt att vara vacker. Annars kommer du ingenstans i världen.
Vad händer med dem när de ska in i arbetslivet?
Blir samtliga troféwives? Gifta sig rikt medan man har sitt utseende kvar?
Tacka vet jag gamla ”normala” Svedala.
Landet Lagom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa L

    Att barn ens ska bry sig om hur dom ser ut är sjukt. Tyvärr är det ju något som vi ”vanliga” föräldrar också faktiskt uppmuntrar även om det inte handlar om löshår och lösögonfransar.. Kommer en liten kille med en spindelmannen tröja så får han höra att han ser tuff ut och och den lilla tjejen får höra att hon är söt i sin klänning. Själv tuff/söt kommentaren är det ju iofs inte något jättefel på om det inte går till överdrift och alla säger det hela tiden, istället är det ju att killen ALLTID får höra att han är tuff och tjejen ALLTID får höra att hon är söt, för det är inte många föräldrar som klär ungarna tvärt om… Jag har bara mjuka, sköna och praktiska kläder till min unge. Hon ska inte behöva gå omkring i stela, trånga eller obekväma kläder. Jag har sett tillräckligt många ungar som inte kan klättra upp i en rutschkana pga av att dom har ”smal jeans” och ungar som inte kan lyfta armarna ordentligt för att dom har kostymväst som är trång. Shit, nu eldade jag upp mig ordentligt:-)