Livet runt 40

Nej tack till fler skattelättnader

Jag är en av dem som inte gillar Reinfeldts skattelättnader. Alla vill väl ha mer i plånboken tänker kanske ni, men nej. Jag tycker det är olustigt med de skillnader som blivit i Sverige. Att se hur det dras ned i skolan, inom vården och omsorgen. Jag har börjat oroa mig för hur det kommer bli för mina egna barn, hur livet ska bli när de växer upp. Hur det kommer bli i skolan för dem när klasserna blir större och lärarna färre.
Vår skatt är den som betalar omsorgen, skolan, vården m.m.
Att fixa skattelättnader för de som redan har pengar i plånboken känns mer girigt än bra. Vad fixas för dem som inte har något i plånboken från början? Jo där ska det bli hårdare inom a-kassan, där ska du bli straffad om du inte sköter dig och kunna klara dig på mindre pengar än vad Reinfeldt betalat i tvlicens under sin livstid.
Fattigdomen i Sverige blir allt större och jag är rädd för att kriminaliteten kommer att öka iochmed den.
Jag tycker det är olustigt med skattelättnader, jag vill inte ha dem. Jag vill höja skatten. Göra det lite bättre för alla i samhället. Stärka välfärden. Anställa fler lärare, säkra våra barns utbildning, anställa fler poliser, se till att göra livet bättre för våra äldre i äldreomsorgen, se till så vården blir bättre i Sverige.
Gör vi detta med skattelättnader? Nej.
En arbetskompis visade mig denna artikel. Jäkligt bra. Läs den.
Jag … jag är också nöjd nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Markus Palmqcist

    Lisa, Åsa. Är jag inte riktigt klok? Det är enkelt att vilja ha allt men det är svårt att betala för allt man vill ha.
    Kan ni Lisa, Åsa komma upp med en hållbar politik då alla får allt dom vill ha? Jag tror inte ni klarar det o vet ni varför??? Det finns ingen sån politik… ni är bara själviska. Ni vill bara ha det ni behöver just nu.. Tänk efter… har ni det så dåligt? Var felar det?
    Åter igen vill jag påpeka att pengar måste snurra, det gör att vi får fart på inre produktion o därför fart på yttre produktion. (export/import)
    Kolla upp BNP:n i Sverige. Sverige är beroende av export. Det konstiga är att nuvarande regering har gjort att den svenska kronan är nästan lika stark som den norska kronan/ därför stark i EU. Vi har för stark krona för vår ekonomi, just nu.
    Jag antar ni vill ha allt som finns för era barn, därför ni härjar. Men snälla tänk lite större.

    1. Åsa L

      Å vad sa jag som var så upprörande? Inte var det jag som skrev att du inte var riktigt klok…
      Att öppet diskutera och reflektera kring svenk politik är var mans/kvinnas rätt och tro det eller ej (ursäkta mig Joi) men det här forumet är varken ett komunstyrelsemöte eller regeringens budgetförhandling. Vi utbyter enbart tankar, och att ge och ta tankar gör oss alla förhoppningsvis till klokare och mer toleranta människor.
      Och ärligt: vara här och härja? Lägg ner din härskarteknik (jo, att skriva att vi härjar är att använda ordet för att förminska och förlöjliga).
      Ha en bra dag.

  2. Åsa L

    Ärligt… Jag tar gärna kosingen… Jag bor i den stora staden, har bolån på några mille men jag har också en lön som ligger i överkant (precis Reinfeldts målgrupp…) Man blir lätt lite bitter när man gjort ett riktigt bra jobb, får en löneförhöjning man är nöjd med och typ inte får behålla speciellt mycket av den. Varför anstränga sig då? Skattemoralen man har räddas av att man ”åtminstone” har ROT, RUT, ränteavdrag osv. Samtidigt blir jag så himla trött på alla dessa skattemässiga dimridåer, ta bort rubbet och ha bara EN skatt! Jag är stolt över den svenska modellen med skola, sjukvård osv men jag tycker nog att pengarna redan finns hos kommunerna och staten, dom gör bara riktigt dumma prioriteringar ibland. T ex ger staten sjukt stora bidrag till tex kungliga operan, och hur stor är målgruppen som går dit? Inte många vill jag lova…

  3. Lisa

    Men allvarligt! Du har så rätt Joi! Han Markus verkar ju inte riktigt klok. Jag blir så jäkla arg att jag inte ens orkar skriva nåt smart, pust! Bättre att såna håller sej borta från din fina blogg…

  4. Markus Palmqcist

    Hej Johanna 🙂
    Håller med dig i mycket trots att jag är moderat. Dom gör mycket fel men dom har gjort mycket rätt.
    Jag vill fråga dig om vård, skola o omsorg är viktigare än flyktingströmmen som Sverige är mottagare för o har varit ett tag nu. Det är ju så att det finns en viss del pengar vi har o röra oss med o det räcker inte till allt.
    Sen tror jag inte du uppfattat hur sänkt skatt ger mer jobb. Ska försöka förklara: Om du inte har några pengar kan du inte göra av med några pengar. Allt är beroende av att pengar är i rörelse. Den lilla skattesänkningen gjorde att folk konsumerade istället för att sparade (sossarnas ständiga förslag, trots att dom skapat vår statsskuld) det gör att nästan alla skattesänkningar kommer tillbaka direkt till staten, men under tiden har dom gjort att hjul börjat snurra på vägen. Dina pengar gör att någon tillverkar något av något o där finns mycket skatt redan.
    Om vi istället säger att vi slutar konsumera. Då stannar allt. Då är det dött, ingen gör något, ingen skatt kommer in. Detta har sossarna prövat om o om igen utan att lyckas. 2014 kommer vi gå med förlust i Sverige (budget) det är väldigt konstigt att dom hugger på det då sossarna aldrig någonsin de senaste 50 åren gått med vinst. (statsskuld)
    Men jag är med dig i mycket du säger. Jag gillar inte all politik dom för. Jag är tex själv arbetslös nu pga att mitt kontrakt gått ut i Norge. Orolig.