Livet runt 40

Dyrt att välja sockerfritt

När jag är och handlar försöker jag välja ekologiskt i det mesta jag köper. Tyvärr finns det inte alltid ett ekologiskt alternativ att välja i allt man köper, men i det mesta. Jag tycker heller inte att det skiljer allt för mycket i pris på ”vanligt” och ekologiskt.
Jag försöker även att köpa varor med mindre socker eller allra helst sockerfritt, men här skiljer det betydligt i pris.
Jag köpte igår t.ex. Sockerfria Digestive kex, där skiljde det ca 5 kr mot sockrade. Helt okej.
Sen vandrade jag mot blåbärssoppan och nyponsoppan, här börjar det hända grejer. Upp emot 7-10 kr dyrare är den sockerfria varianten.
Gick mot krämen. Plockade upp en sockerfri som var sötad med Stevia istället – 31 riksdaler. Mot den sockrade – 13-15 kr. Herregud vilken skillnad. Jag köpte den ändå, men tvivlar på att jag kommer storhandla kräm så länge det skiljer så mycket i pris.
Jag tycker det är synd att det skiljer så mycket i pris på att välja ett alternativ som är betydligt nyttigare och bättre för kroppen att sätta i sig. Jag förstår att man väljer det billigare alternativet, när det skiljer så mycket i pris som det gör.
Samtidigt som jag tycker det är för jävligt att de som tillverkar maten tillsätter så ofantligt mycket socker i nästintill allt, bara för att de tycker att det ska bli godare. Det är synd att socker är ett billigt sätt att göra saker godare när naturliga råvaror är det som vinner i den korta och långa längden.
Jag hoppas att producenterna börjar tänka mer på människors hälsa och börjar tillverka mer och mer sockerfria alternativ till ett lägre pris.undefined

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martina

    Jag håller med i stort….men socker är ju faktiskt också ”naturliga råvaror” 🙂 Det är så synd att det tillförs så mycket socker i allt dock. Människan har ju blivit van vid att äta sötad mat…