Header Image

Livet runt 40

Välkommen hit. Jag heter Johanna men kallas Joi. Jag har länge bloggat på missjoi.se men är nu tillbaka hos loppi. Jag började blogga 2009 då vi hade svårt att bli gravida. Bloggen hette då Väntan på att bli tjock. Efter flera svåra händelser och flera missfall drabbades jag av katastroftankar. I samma veva blev vi gravida med vårt första barn Olivia. Terapi och att skriva om katastroftankarna har hjälpt mig bearbeta dem, men lider fortfarande av dem mer eller mindre dagligen. 2012 kom vår lille Petter till världen och vår familj blev komplett. Jag bloggar nu om livet runt 40. Vardagens svårigheter och överraskningar utan filter. Jag gillar mer ärliga humoristiska inlägg, vilket ni kommer finna här. Hoppas ni kommer trivas

Dyrt att välja sockerfritt

Publicerad,

När jag är och handlar försöker jag välja ekologiskt i det mesta jag köper. Tyvärr finns det inte alltid ett ekologiskt alternativ att välja i allt man köper, men i det mesta. Jag tycker heller inte att det skiljer allt för mycket i pris på ”vanligt” och ekologiskt.
Jag försöker även att köpa varor med mindre socker eller allra helst sockerfritt, men här skiljer det betydligt i pris.
Jag köpte igår t.ex. Sockerfria Digestive kex, där skiljde det ca 5 kr mot sockrade. Helt okej.
Sen vandrade jag mot blåbärssoppan och nyponsoppan, här börjar det hända grejer. Upp emot 7-10 kr dyrare är den sockerfria varianten.
Gick mot krämen. Plockade upp en sockerfri som var sötad med Stevia istället – 31 riksdaler. Mot den sockrade – 13-15 kr. Herregud vilken skillnad. Jag köpte den ändå, men tvivlar på att jag kommer storhandla kräm så länge det skiljer så mycket i pris.
Jag tycker det är synd att det skiljer så mycket i pris på att välja ett alternativ som är betydligt nyttigare och bättre för kroppen att sätta i sig. Jag förstår att man väljer det billigare alternativet, när det skiljer så mycket i pris som det gör.
Samtidigt som jag tycker det är för jävligt att de som tillverkar maten tillsätter så ofantligt mycket socker i nästintill allt, bara för att de tycker att det ska bli godare. Det är synd att socker är ett billigt sätt att göra saker godare när naturliga råvaror är det som vinner i den korta och långa längden.
Jag hoppas att producenterna börjar tänka mer på människors hälsa och börjar tillverka mer och mer sockerfria alternativ till ett lägre pris.undefined

2 Kommentarer

  1. Håller med, synd det ska skilja så ibland. För tyvärr får ekonomin styra i mångt och mycket för min del.

  2. Jag håller med i stort….men socker är ju faktiskt också ”naturliga råvaror” 🙂 Det är så synd att det tillförs så mycket socker i allt dock. Människan har ju blivit van vid att äta sötad mat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *