Livet runt 40

Barn under 1 år och solen

Det rekommenderas ju att barn under ett år inte ska vistas i solen och det har ju gått bra hittills. Förra året var ju Petter blott nyfödd på sommaren, men nu. Nu tycker jag det är jättesvårt.
Jag är livrädd för att barnen ska bränna sig och smörjer in dem likt ett vitt extraskinn oavsett om det är sol eller skugga med solglimtar.
Petter kan man inte lägga på en filt under ett parasoll och tro att där sitter han bra. I skuggan.
Haha han skrattar åt parasollet och sticker iväg på sina knubbiga insmorda ben.
Alltså inte ett alternativ.
Olivia kan ju vara i solen med 50 i solskydd å solhatt.
Men Petter då?
Hur gör ni med era barn som är under året?
Tycker det är svårt.
Petter är snart 11 mån.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi från Nykrôppa

    Ja, mycket tack vare dig, så har jag ju läst på lite om det här. Förut hade jag ingen aning om att det fanns olika typer av filter osv. Men nu så! =)
    Jag har köpt en solkräm i sprayflaska (Bamses på Apoteket) för 159 kr. Den innehåller endast fysikaliska filter, och det ser man tydligen på att dessa alltid har gul kork! När man ska ha fysikaliska solkrämer så finns det bara upp till max 30, vill man ha högre måste man gå på kombinerade eller kemiska, och man rekommenderar väl åtminstone upp till tre år att man ska använda just fysikaliska, som inte går in i huden som de kemiska gör. Eftersom huden är så tunn och släpper igenom mkt farligt när de är under tre år.
    Testfakta hade testat massor och NIVEA var tydligen allra allra värst, det är typ 150 kemikalier som är allergiframkallande i dem… Så undvik Nivea.
    Sen är det ju det klassiska, försöka hålla sig inne när solen är som starkast, var i skuggan, solhatt och kläder och solkräm.
    Kram!
    http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article83201.ece
    http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article62821.ece
    http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article14165.ece
    http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article15326.ece
    http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article62186.ece

  2. Karin, katterna & killarna

    Mitt bästa tips är nog att placera nåt han verkligen gillar att leka med i skuggan så att chanserna ökar för att han håller sig mest i skuggan. Vi har ett par små pooler som Ivar gillar att plaska i så de har vi i skuggan (och så får han oftast bada i t-shirt och solhatt).

  3. Alexandra

    När dom är i åldern som Petter då man inte kan tvinga dom att vara i skuggan är väl det bästa att se till att smörja, försöka ha på keps eller solhatt och se till att dom dricker och inte sitter stilla i gassande sol i lä. Att dom rör sig i sol tror jag inte är någon fara, jag har 5 syskon och ingen av dom har suttit i skugga i den åldern och inget har hänt dom 🙂