Livet runt 40

Att utvecklas bakåt

Sedan Petter blev frisk är de sovande nätterna borta. Han vaknar, herrejävvlar, så ofta.
Först äta vid tolv och sen vaknar han vid tre igen. Vill då äta igen, men eftersom jag lyssnar på er läsare får han inte mat då. Vi skiter i hans hittapå hunger.
Så han skriker. Och skriker och skriker lite till.
Fram till cirka sex på morgonen. Då vill han gå upp och käka lite gröt.
Gaaaaah!!!!
Sluta inte utvecklas unge, men sluta utvecklas bakåt. Det är bra med sömn. Det läker kroppen och den får vila.
Vi vuxna sover inte på dagen som du gör. Eller vill vi sova då vill ni vara vakna.
Så idag vaknade jag med herpes på läppen. En klassiker när man sovit för dåligt.
Tack för den Petter. Tack för den.

20130405-071944.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tess

    jag lider me er som inte får sova men kan kanske ge ett litet tips?
    Min syster har tvillingar och hon fick tipset att ”lura”dom med lite vatten på nätterna istället för välling eller dylikt och det funkade jättebra 🙂
    Hoppas ni får en bra dag kram tess

    1. Joi

      Vi ger vatten ibland, men ja du jäklar vad han blir förbannad. Haha. Han förväntar sig välling å så får han bara blaskigt vatten :/.
      Men vi får hoppas att det vänder snart.
      Tack för tipset dock!

  2. Anna

    Vi erbjuder yoghurt på natten. Laddar upp med ett glas som står bredvid sängen hela natten. Ibland vaknar hon, får sin yoghurt och somnar snabbt om. Max en gång per natt. Många nätter vaknar hon inte alls. Så det känns helt ok för oss:)

    1. Joi

      Men gud vad smart! Vi har numera termos med varmt vatten och så välling doserat och klart i en vällingflaska. Shake n´bake liksom. Hoppas dock att detta är förbi rätt snart!

  3. Kim

    Samma sak här med min minsting. De första 4 månaderna i sitt liv sov han exemplariskt. De sista 4 månaderna är det sån jävla kaos rent ut sagt. Jag försöker att låta bli att ge honom mat, men då skriker han så att han väcker storebror och vaknar storebror i ”fel fas” så vägrar han somna om igen och så sitter man med en pigg 3-åring som vill allt annat än att sova. Ja, nu har jag gnällt av mig. Sorry! Hoppas det blir bättre för oss båda, bums!

    1. Joi

      Du får gnälla här om sömn hur mycket du vill Kim. Känns så jäkla gött att man inte är själv om det. Kul att sitta å leka med en 3 åring mitt i natten, för då har ju den lille somnat om.. SUCK.
      Hoppas det vänder snart banne mig

  4. anna-maria

    Åh jag lider med dig.. Jag vet hur det är. Sitter själv med ett härligt värkande munsår. Ett tydligt tecken på dålig sömn och att jag kommer bli sjuk. Blir trött också på alla som hela tiden säger åt oss att -men är det inte värt det? Jo klart det är värt det. Det är värt allt i hela världen att få ha barn. Fast tror inte man vet hur man mår om man själv inte haft barn som vägrar sova.
    Samma sak när jag var gravid. Jag spydde och mådde fruktansvärt illa hela graviditeten, här snackar vi magsjukan i 8 månader. Varje dag! Och alltid samma fråga…men vadå? Är det inte värt det???

    1. Joi

      Ja men precis. Klart det är värt allt i hela världen. Men måste man gå och vara sjukt tacksam precis hela tiden? Man är ju inte mer än människa! De som inte tycker det ljuger!