Livet runt 40

2 veckor utan amning

Det har nu gått cirka 2 veckor sedan sista puppningen. Både jag och Oliven har tagit det bra. Jag har inte direkt varit orolig för skrutt då hon är ett matvrak och står sig betydligt längre på rejäl och vanlig mat. Och när vi upptäckte vad som var ”fel” på nätterna så sover hon ju rätt igenom där med.
Vad har då hänt på dessa veckor?
Med Olivia äter som vanligt är absolut inte sugen på puppe vad det verkar. Bortsett från igår då hon slet tag i mitt linne och drog ner det och slog på mina tuttar. haha.. vet inte vad hon syftade på där. Hennes matrutiner är nu som följer:
ca 6-7 Grötfrukost. Vi håller även nu på att introducera lite mjölk och det får hon till gröten. Ej som dryck dock.
ca 9 mellis ofta en fruktyoughurt
ca 11-11.30 Lunch
ca 14 Mellis ofta en hel mosad banan eller annan frukt och några majskrokar
ca 17 Middag
ca 19-20 Kvällsvälling ca 200 ml
Hon får alltså två lagade mål om dagen varav ett är fisk. Vi vill gärna att hon ska äta mycket fisk och få i sig viktiga omega3 fetter och hon äter. Allt. Igår lagade jag faktiskt egen mat till henne hör och häpna. En kycklingrätt och en fisk. Och vilka mmm läten hon gör!!
Det kanske tycks att det enda hon gör är att äta, men Olivia mår jättebra av detta och hon får inga blodsockerfall och hinner inte ofta bli gnällig och irriterad för det är ofta samma tider varenda dag.Vi väntar inte tills hon blir hungrig och visar detta utan är klockan 14 så vet vi att nu är det mellis.
Min kropp efter sista amningen har faktiskt förändrat sig ganska mycket. Och då syftar jag på sizen på the big löks. Jag hade som störst 75 DD !! (me no likey) Egentligen var det nog större än så, men köpte ingen ny bh det fick välla över helt enkelt. Nu är jag återigen nere på 75 c.. Och boy do they look flat! Jag kan snart rulla in dem i patthållaren haha..
Det enda jag har behövt gjort efter sista amningen är att handmjölka 3 ggr och då kom det inte mycket.
Herregud vad kroppen sköter sig själv. Skithäftigt när man tänker på det.
Sedan vi slutade amma känns även Olivia mycket större. Jag skulle inte vilja lägga henne vid bröstet nu. Känns inte okej. Hon är ju nästan 9 månader. Jag är helnöjd med att vi körde 8 månader och sen var det slut. Helnöjd. Både jag och skrutt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Timjanoakleja

    Vad skönt att det funkar så bra! Vi ska börja med fler smakisar nu och snart försöka ersätta ett mål har vi tänkt. Ska bli skönt om än lite vemodigt.
    Svar: jag har honom redan på toan! 😀
    Kram