Livet runt 40

När ska man skaffa barn nummer 2?

Hur länge ska man vänta med att skaffa barn nummer 2? Hur länge ”ska” det vara mellan barnen?
Jag tycker det där är görsvårt. Efter förlossningen var jag fullständigt förskräckt över att skaffa ett barn till. Över min döda kropp liksom. Jag tyckte smärtan var så fruktansvärd att jag inte ville genomgå detta igen.
Men nu har det gått snart 5 månader och tanken pockar på… Jag njuter så himla himla mycket av Olivia och älskar allt med att vara hennes mamma, att jag bara längtar efter fler barn. Helst nu!
Skitkonstigt. Eller? Jag vet att jag ska njuta och ta vara på allt med Olivia nu och vara med och denna tid är kort och bla..bla.. bla.. ja ni vet. Men jag längtar efter nästa barn med.
Jag är 34 nu och vi har tänkt att börja försöka nästa år efter sommaren, men vad fan.. det är ju skitlångt dit ju. Jag skulle mycket väl kunna börja försöka snart. Är jag knäpp som tänker så eller?
Eller försöka och försöka.. köra på och blir det så blir det. Mensen har ju inte kommit igång än och då kan man inte bli gravid.. eller? Jag vet att det inte är en säker preventivmedelsmetod och vi kör definitivt inte med den.
Jag vill ju inte ha för långt mellan mina barn och som sagt jag är ju ändå 34. Det tar sig liksom inte på en gång i min ålder. Men vad skulle jobbet säga om jag inte kom tillbaka alls efter mammaledigheten med Olivia? Iochförsig är inte jobbet allt – det har man lärt sig, men nog skulle man känna sig lite dum.. eller? Behöver man göra det?
Så här känner jag nu jag vet. Om några månader kanske jag längtar tillbaka till jobbet och vara bland ”vuxna” människor istället för Korven bara, men jag vet inte. Just nu känns det som om jag aldrig vill börja jobba igen. Jag vill bara vara med Korven. Det är så himla mysigt att ha en egen familj att jag bara vill utöka.
Hur fan vet man vad man ska göra?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Jag har alltid sagt att jag bara ska ha ett barn, men ibland händer det förståss att man tänker på hur det skulle vara att ha flera. Jag har ju precis börjat jobba igen och älskar det, men OM vi nån gång ska ha en liten till vill jag ha det snart… Max 2 1/2 år emellan är lagom i min värld 🙂

  2. Hanna

    Vi har sagt som så att syskon får det bli när det känns rätt för det och när dagen infaller vet vi inte. Om ett halvår, om tre år?? Jag tror inte på att vänta med fler barn bara för att få ett visst antal år emellan. Det handlar ju om att vara redo för det och då kvittar ju åldern egentligen. Sedan har väl vi sagt att vi vill att Vincent ska vara någorlunda självständig innan det blir fler, så att han kan äta själv och den biten. Så man inte behöver ha en så liten som behöver matas och en ännu mindre som ska ammas…
    Men visst, det är inte lätt minsann.

  3. Timjan o Akleja

    Svar från min blogg: Hon som blev utsatt bodde nog i Göteborg eftersom det stod i GP… Ja visst är det otäckt!
    Känner igen mig i dina funderingar, jag är 31 och det tog ett år för oss innan jag blev gravid… Men då hade jag iofs ätit p-piller i typ 15 år så…
    Jag tänker att jag inte vill ha för tätt mellan barnen heller, om det bara är 1,5 år så räknas de ju som pseudotvillingar eftersom de är så nära, och det är väl inget fel på att vara tvilling förstås men det kan nog bli svårt att ge varje barn tillräckligt med uppmärksamhet om de är så nära. Plus att jag gärna vill jobba lite emellan, visst är det jättemysigt att gå hemma men jag skulle nog inte klara flera år… Men det är ju olika.
    Vi kommer nog börja försöka igen när skrutten är 2 år, då blir det 2-3 år mellan dem och jag får jobba lika länge emellan. Men visst är det en liten risk att vänta, man vet ju aldrig om det går…
    Ang mensen så är det ju osäkert eftersom första ägglossningen kommer före första mensen (som du förstås vet :)) så man vet ju inte när det har kommit igång förrän det är försent…
    Långt svar 🙂
    Kram