Livet med en Tom – om livet med min prins

Nappar en djungel

Ja det här med nappar både till flaskor och lösa nappar är en djunel av olika material och form. Så vad är bäst? Jag skulle vilja säga det som fungerar. Det är inte alltid det dyraste, modernaste eller det som flest rekommenderar som är det bästa för er bebis.

Vi har hunnit med en del olika test från början gällde det mest flasknappar.
Den första vi prövade var Medelas Calma flaska som är så nära att äta från ett bröst som möjligt. Den fick vi pröva på BB när vi fortfarande trodde på amningen. Den är dyr ska sägas. Sedan blev det inte en sådan eftersom när vi kom hem från BB så var klockan väldigt sent på kvällen och det fanns inte en chans att få tag på en sådan flaska så valet föll på det som fanns hemma en uppsjö av varianter. Dr Brown, Eska, Twistshaker och Mam.

De flesta av dessa flaskor har en rund liten napp och de passade inte alls fröken My.
20170619_224028

Denna Twistshaker hade jag stora förväntningar på efter att ha läst om den. Tyvärr ett bottennapp för oss. 20170619_223840

Istället blev det Mam som levererade lösningen för oss. Den är lite plattare och större i botten. Den är nu den enda som hon tar.

20170619_221239

Jag säger inte något om vilken som är bäst utan vilken som fungerar för My. Det handlar om vilken bebis tar i sin mun och vilken de får in tekniken med. Det enda som kan vara är att den som de lär sig tekniken med är den som man får leva med att vaiera kan vara svårt.

När det kommer till nappar finns det även här en mängd olika. För det första kan de vara i latex eller silikon. Den första har datummärkning för hållbarhet något sådant finns inte på de av silikon däremot ska man dra känna och titta på nappen så att de inte går sönder när bebis använder den.

Den första vi prövade var Philips Avent
Vilken fungerade med lite envishet och sedan testade vi av naturliga skäläven Mams nappar eftersom de påminner om flasknappen. Båda sorterna fungerar.de som däremot inte fungerar är nappar med böjd topp de gillar hon inte alls och spottar ut direkt. 20170619_220904

Så en liten blandad kompott med nappar. Mitt råd är att testa en i taget och se om det fungerar så man inte står med massor av varianter som inte blir använda.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.