Livet med en Tom – om livet med min prins

Kampen med maten

Min lilla tjej gick ner från sin födelsevikt på 3975g till 3550g innan vi åkte hem från BB och på grund av vad vi trodde tröttheten med gulsoten så gick hon inte upp igen i den takt som vi hoppats på. Hon hade dessutom en ovilja att ta bröstet helt plötsligt så det som fungerat ett par dagar blev till ett krig om att få henne att äta överhuvudtaget. Vi valde då att ge henne ersättning i vanlig flaska. När vi sedan kom upp på BB för att sola så valde hon själv att gå tillbaka till bröstet. Så det blev en kompromiss med amning och tillägg på ersättning.

Sedan trodde vi att nu skulle hon gå upp i vikt, men inte vi har fått kämpa för varje gram och hon har gått upp och sedan ner. Nu känner vi att vi hittat ett sätt som fungerar inte oss alla. Hon äter falska med ersättning först och sedan kompletterar vi med amning. Vi hel ammar tillexempel på nätterna. Nu har hon haft en stabil viktuppgång och vi hoppas att det ska fortsätta.

Så nu ligger hon på medelkurvan i vikt, men under på längd detta beror med största sannolikhet på att vikten inte räckt till att växa också.

Vi behöver verkligen lite lugn och ro i vår vardag så vi hoppas att det ska fortsätta med stadig viktuppgång. Jag kan lova att när man är till BVC och väger två gånger i veckan så blir man knäpp allt som pågår handlar het plötsligt om vikt och mat. Man tänker på det hela tiden är livrädd för att hon ska sova för länge om hon äter för lite.

20170423_160339

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.