Livet med en Tom – om livet med min prins

Att välja julkalendrar

Jag älskar julkalendrar och skulle aldrig drömma om att inte ha någon till Tom. Förra året gick vi lite wilde and crazy och testade flera olika vissa var jätte bra och vissa mindre bra

Choklad kalendern var ingen hit, Tom är inte så förtjust i godis så den glömdes oftast bort och öppnades på julafton och hamnade i godisskål på bordet. Pris 10 – 20 kronor.

Pixikalendern med bara Pixiböcker var perfekt. Vi öppnade luckan på kvällen vid sängdags och läste den i sängen. Problemet kan vara att om man köper pixi böcker annars så kan det bli dubletter för priset inte hela världen, men för upplevelsen så är det tråkigt när man redan har den. Pris 149 kronor på maxi finns dyrare på fler ställen. En pixibok kostar annars 12 kronor styck så i kalendern blir det 6 kronor styck.

Legos kalender har vi haft flera år pappan i familjen har haft star wars och sonen city eller friends och de har alltid varit uppskattade, mycket nöje trots ett lite högre pris. Däremot känns det att om man haft den något år så är den inte tillräckligt annorlunda året efter så i år blir det inte någon legovariant här hemma. Pris 199-299 kronor.

Nu kommer mina stora tips vänta en bit in i december och fynda alla fina julkalendrar till halvapriset eller mer. Förra året fick jag tag i schleich bondgårdskalender och den var verkligen super fin, absolut en av mina favoriter. Visst finns risken att de tar slut innan de reas så önskas någon speciell är detta ett vanskligt tips.

I år har vi playmobil från förra året inköpt på toysrus för 100 kronor och det känns kul att kunna ha en specialkalender i år också.

Sedan har jag ju självklart ordnat med en paketkalender mormors sockar kan inte vara tomma något år. En paket kalender blir lätt en dyr historia därför samlar jag på mig och planerar den under hela året. Jag utnyttjar reor, rabattkuponger och erbjudanden. Tillexempel dinusrier från toysrus två för 10 i sommras, playmobil påsar 25 kronor med rabattcheckar på adlibris. Legonyckelring med lampa 70% på Åhlens rea. Schleich djur köpta på BR i en utrensnings låda för 10 kronor styck. Så det går att få ihop en rolig kalender till ett lägre pris och om man köper lite i taget så blir det inte så mycket pengar på en gång.

IMG_20151118_132640

För att göra väntan ännu roligare så köpte vi en flygplanskalender för 10 kronor på lekmers outlet i sommras. Tycker oftast att dessa är plastiga och opersonliga så det ska bli kul att se om den är bättre än mina förutfattade uppfattningar om dessa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.