Livet med en Tom – om livet med min prins

Böcker med spänning

Som ni vet älskar jag böcker för barn och vill gärna dela med mig av läsglädje. Nu har jag glädjen att dela med mig av två böcker för åldern 9 till 12 år. Självklart beror det på bokvana och intresse. Det jag vet om denna ålder är dock att böcker gärna får vara spännande.

Huset mittemot av Alex Haridi bjuder på det i stora mått. Den är inte bara en historia, den är ett tidsdokument. Fylld av detaljer som väcker nostalgi för någon så gammal som mig. För någon i åldern 9 år så är den i stället sprängfylld av spänning och känslor. Väl beskrivna känslor och tankar som rör sig i barns hjärnor när de växer upp. Ibland är den just så beskrivande och så vänder den om och blir lite kuslig; den får en liten aning av övernaturlighet. Att allt inte kan förklaras. Jag gillar boken, men älskar språket.

Den andra boken är Stjärnstenen av Jo Salmson en äkta fantasy som innehåller allt från drakar till kamp mot ondska. Tror att det var Robert Jordan som sa att en fantasyroman startar med en karta och det gör även denna fantasy. Den har inte bara ett vackert yttre som är underbart skönt att ta på utan ett vackert inre. Jag både längtade att få läsa ut den samtidigt som jag önskade att få ha kvar den en stund till. Jag har länge varit frälst av fantasy så detta är böcker som väcker mycket inom mig. Den är den typen av fantasy som jag önskar att jag mött i 9 årsåldern, lite mer lättläst än då jag i den åldern mötte Tolkien för första gången. Den här boken är den första i serien om Drakarnas öde och jag väntar på nästa del; dock inte speciellt tålmodigt.

Böcker

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.