Livet med en Tom – om livet med min prins

Det har varit mycket

I bland rinner livet iväg för fort och tiden räcker inte till, så har det varit och är fortfarande för mig. Jag försöker få tid till att vara mamma, sambo, dotter och just nu också att vara bara Jessica. Just nu är det mycket som fått stå tillbaka. Listorna på att göra växer sig ständigt längre och inget blir direkt avprickat heller.

Ska försöka sammanfatta lite av allt som varit så vi kan gå in på det som händer igen och hoppas på ett större flyt, jag älskar julen och är i stort sätt klar med allt så varför det knölar till sig förstår jag inte alls. Det har bara varit så och ibland måste man få göra.

Måste ju börja med det som blev klart förra veckan nämligen att sambon klarade körkortet på första försöket och eftersom det är mig som han övningskört med så känns det ju extra bra. Stolt och lättad framför allt så kommer det att öka våran frihet och det känns ju extra bra.

Samma dag hade vi sista matlagningen tillsammans och vi gjorde vegetariskt julbord vilket innebar mycket nytt. En del väldigt gott som griljerad kålrot och en Jansson med tångrom mitt tips är dock att tillföra extra sälta när man byter ut anjovisen. Vi gjorde också en underbar julpudding kaka som helt klart kommer att stå på mitt bord i jul. Det fanns också det som inte föll mig alls i smaken som de köpta ersättnings skinka som var vedervärdig i både smak och koncistens, kunde inte riktigt med kikärtsbollarna. Så sammantaget så var det både ock precis som på ett vanligt julbord allt är inte gott. Tycker att det var kul att få pröva det och kanske byta ut något på julbordet till ett vegetariskt alternativ.

Sedan blev det Lucia firande på förskolan och det var urmysigt att se alla tomtar och en tärna stå och sjunga sina favoriter med både text och tecken de var super duktiga, sedan bjöd de på pepparkakor och lussekatter som de gjort tillsammans under veckan. Mormor och morfar fick äntligen se sitt barnbarn i luciatåg efter förra årets stora olycka så de var nog både glada, rörda och stolta. Vi hade precis som många andra foto förbud av lucian och vi fick bara ta kort efteråt på vårt eget barn. Har inte så svårt för det, mer än att det hade varit kul att ha sången på film, men jag tycker också att det är bra att bara se sina barn utan att titta i kameran.

DSC_0006

Sedan avslutade vi med feber i helgen, de där topparna på höga 39 är inte att leka med och det kom väldigt oväntat, förmodligen en kombination av förkylning och sexårständer som kommer. Så två dygn med minimalt med sömn och en väldigt ynklig ledsen kille gjorde att det inte blev mycket tid till annat.

Just det antagningsbeskeden till högskolekurserna kom och jag kom in på allt utom en så jag får ihop tillräckligt med poäng till våren så nu ska det inte bli så illa. Det som blir tufft är att det blir extremt mycket att göra i slutet på terminen så jag måste se till att göra mycket i förväg. Så nu blir det fullt fokus på studierna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.