Livet med en Tom – om livet med min prins

Våga vara snäll

Så heter ett nytt stipendium som för första gången delades ut idag. Jag var inbjuden att delta i tillkännagivandet av mottagarna. Det skedde på Kulturhustes rum för barn och det gick till Förskolan Kometgatan 2 från Göteborg, de har fått stipendiet för sitt arbete med allas lika värde och har aktivt använt Pelle Svanslös i sitt arbete med dessa frågor.

IMG_6405

Det var ju så att Pelle var med oss denna morgon nästan fysiskt, genom Sagogränd som är de som idag kontrollerar rättigheterna till Pelle Svanslös och de som instiftat stipendiet. Det är ett fint uppmärksammande av Pelle Svanslös värderingar av att vara just snäll, och att värderas efter vad man gör inte vem man är eller ser ut så här året då Pelle fyller 75 år.

IMG_6387

IMG_6401

Med på träffen var också Bonnier Carlsen som berättade om de nya böckerna om Pelle Svanslös som är omarbetade lite för att lyfta fram nya frågor och låta vissa karaktärer kliva fram lite mer.

IMG_6389IMG_6390

Vi började dock med att bli bjudna på frukost och få ett underbart anförande av Stefan Einhorn på temat snällhet, jag fastnade för hur han beskrev att mäniskor nästan alltid vill göra gott och att vi mår bra av att göra gott. Han ville också säga just det att det är en bra anledning till att göra det också. Så det här med att det bara är mäniskor som gör goda saker utan egen vinning bara är goda är ”bull shit” och hör hemma på samma ställe som ”ensam är stark, man ska gå när det är som roligast”. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna och med en fin påse med de nya Pelle böckerna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.