Livet med en Tom – om livet med min prins

Tekniska underverk

Just nu sitter jag i mitt rum i Rättvik där jag ska spendera min helg, och jag det totalt okunniga på datorer har lyckats installera och få igång mitt nya mobilabredband.

Jag som för cirka 10 år sedan när jag flyttade hemifrån inte tyckte att jag behövde någon dator utan jag klarade mig bra ändå. Sedan flyttade sambon in eller ja det första som flyttade in av honom var just hans datorer. Så det blev inte särskilt länge utan datorer. Däremot var jag helt okunnig och avskydde allt med dessa och nu har jag själv två datorer och släpar med mig den överallt.

Min sambo har alltid varit noga med att jag alltid ska pröva själv när något inte fungerar; nu är jag verkligen tacksam när jag båda vågar och lyckas med något helt själv.

Det är som med barn det gäller att uppmuntra till att försöka själva först för när de väl lyckas så är de både stolta och lyckliga. Det här med att växa med en uppgift. Toms stora lycka just nu är när han lyckas att läsa sådana där riktigt svåra eller långa ord som i dag vid frukost bordet: Västgötaslätten. Det är ju just det att få klara av det själv istället för att bara få hjälp är så viktigt, så uppmuntra både era barn och nära att pröva själv. Själv trodde jag aldrig att jag skulle bli så bra på datorer som jag är nu, det är ju i alla fall så bra att jag kan ta mig fram helt själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.