Livet med en Tom – om livet med min prins

Safe in the sun event

I förra veckan hade jag permission från vår sjukstuga och åkte till Stockholm för att gå på ett event anordnat av fina Marie tillsammans med trygghansa och M by mekonomen. Det handlade om semester säkerhet både i solen, badet och i bilen.

IMAG0398[1]

Platsen för eventet var Regnbågens barnkläder en gullig liten affär med go personal och fina kläder, önskar att jag haft tid att kika lite mer, men ville passa ett tåg hem. För att ta sig dit var jag tvungen att både ta tunnelbana och tvärbana jösses jag som inte tagit tunnelbana sedan jag gick i gymnasiet tror jag, det var lite stressande eftersom jag inte riktigt visste om jag skulle hitta rätt, men det gjorde jag i god tid dessutom.

Det började med lite mingel utanför butiken med dryck från vitaminwell och Almondy bjöd på sin nyhet Raspberry & Salty Liquorice moussetårta inte riktigt min grej på grund av saltlakritsen, men två små bitar gick ner.

IMAG0395[1]IMAG0396[1]

Sedan trängde vi ihop oss i butiken och lyssnade på Alexandra från Trygghansa som berättade om Babybojen som är ett samarbete med svenska livräddningssällskapet, med visionen att inget barn ska drunkna i Sverige. Det pratades mycket om hur man just får det tryggare i vattnet med barnen och att det viktigaste också är det mest självklara UPPSIKT. Det är ju mer självklart tror jag när man som jag har just mindre barn som man inte släpper iväg själva.

Lina från M by mekonomen tog upp det som varit på tapeten hela försommaren i olika medier, men som det inte verkar som om vi kan sluta tjata om lämna inte barn i bilen ( inte hundar eller andra djur heller för den delen) det blir en döds fälla snabbare än man tror. Det finns även annat som kan hända i bilen som är minst lika skrämmande.
Sedan pratade de om bilbarnstolar och säkerhet runt detta. De har även något som de kallar sommarkollen som de gör medans man besöker gallerian för att se att bilen är redo för semester resan, till exempel kollar olja, spolarvätska m.m. Nu är ju jag av sorten bra kvinna reder sig själv så jag är van att kolla dessa saker och det är saker jag kollar om jag ska åka lite längre. De tipsade också om det som vi hade i den förra bilstolen aeromoov som gör det lite svalare om ryggen, det är super tyckte jag när vi hade det och då har vi en väldigt varm pojke.

Sedan fick vi med oss två goodiebags med fina saker från fina sponsorer.

IMAG0413[1]

IMAG0415[1]

IMAG0416[1]

M by mekonomen skickade med lite sommar prylar till bil och lek, Freesben hamnade i Toms ute väska tillsammans med trygghansas babybojen kit med mini badboll och den lilla vattenkannan.

Mina egna favoriter var en skötbädd från Udonly perfekt att ha i badrummet när det kommer små gäster, och mygg och fästings sticket från sjö & hav verkligen användbart speciellt som vi misstänker att sonen precis som sambon är lätt överkänslig mot bett, han får typ bölder som sitter hur länge som helst.

Smart sun UV armband som ändrar färg om det behövs mer solskydd eller om det är dags att gå in, jag vill hellre använda skyddkläder vid badet.

Haklapp från Bambino

Infoband med flygplan borde passa sonen.

Nodrip för att det inte ska kladda med pinnglassar, perfekta vi har redan haft dessa så denna hamnar hemma hos mormor och morfar.

Skrubber skickade med en provpåse med resediskmedel att ha i bilen.

Sedan måste jag berätta om Wasa knäckebröd som ville dela ut gratisprov till Marie på väg till eventet så hon frågade om hon inte kunde få 25 stycken och självklart fick hon det så dessa kom med.

Sedan hade jag turen att vinna bambinos kokbok.

IMG_20140617_192023[1]

Tack för en trevlig stund.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.