Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Kolmården night trail

I onsdags kväll var det dags för ett för oss annorlunda lopp! Kolmården night trail, en tävling som innebar 8,5 km löpning i skogsterräng på stigar men oxå stor del (enl oss) obanad terräng. Banan var markerad med reflexer så det innebar pannlampa på! Vi hade testat springa med pannlampa två dagar innan för att få in en känsla av att springa i pannlampans sken. Det var lite ”över stock och sten” kan man väl säga vilket vi inte är vana vid eftersom vi till stor del springer på asfalt och på upplysta vägar.

Vi var fem som planerade att springa ihop… Det var gemensam start med ca 50-60 deltagare. När starten gick så började jag springa och trodde att jag hade dom andra bakom mig.. Men när jag efter en stund insåg att dom inte var där så velade jag… ska jag stanna eller ska jag springa… Jag fortsatte springa. Jag hoppades inom mig att dom andra höll ihop för jag ville inte heller bli själv i mörkret… sen så var det också tävlingsjävulen i mig… jag kunde inte låta hur många som helst springa om mig. Men skulle jag få göra valet igen så skulle jag stannat och väntat. Det var nämligen så att jag och Elin hade pratat innan om att denna tävling inte skulle innebära att prestera en bra tid utan att ha roligt och springa ihop…

Hur som helst så var det en tävling i mörker, det var blött, halt, stundtals läskigt (ännu läskigare för Elin som stundvis sprang helt själv!), full fokusering på var man satte fötterna, spännande (enligt mig), ovant att springa med pannlampa, utmanande och skorna är fortfarande blöta.

Skulle jag springa detta lopp igen? Ja, men då med Elin vid min sida!

wpid-wp-1415301079759.jpeg

 

wpid-wp-1415301047268.jpeg

 

wpid-wp-1415301054275.jpeg

 

wpid-wp-1415301064191.jpeg

 

wpid-dsc_1745.jpg

 

Skrivet av Helen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.