Bloggträff på Idrottslabbet i Linköping – Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Annons

Bloggträff på Idrottslabbet i Linköping

Igår var vi och några andra bloggande tjejer på Idrottslabbet i Linköping, en riktigt intressant och spännande förmiddag!

wpid-wp-1398623018834.jpeg

Några av oss började med att testa vår handstyrka med en apparat som heter Gripen handdynamometer. Den mäter inte bara greppstyrkan utan också hur pass gynnsamma hävstänger man har (beroende på var musklerna fäster). Desto gynnsammare hävstänger, desto större chans till att kunna utveckla mer kraft i musklerna. Enligt resultatet hade vi bra respektive nära på riktigt bra hävstänger.

Sedan var det dags för det som vi kanske bävat mest inför fettmätning (7-punktsmätning) där fettet på kroppen mäts med en slags tång på 7 olika punkter och därefter sammanställs siffrorna och på så sätt får man fram en siffra i procent. Innan detta test så trodde nog både jag och Elin att vi skulle ligga någonstans bland genomsnittsbefolkningen kvinnor i Sverige. Efter mätningen så visade det sig att vi båda ligger på en nivån Fitness men nära Atlet! Tänk vilken fel kroppsbild av oss själva vi har!

  • Genomsnitt bland kvinnor 25-31 %
  • Fitness 21-24 %
  • Atlet 14-20 %

Därefter var det dags för lite spänstmätning. Vi fick utföra 3 olika sorters hopp som sedan visade på hur stor andel kort och lång muskulatur man har. Fredrik som äger Idrottslabbet berättade att Stefan Holm är den i Sverige som har hoppat högst enligt detta test, 115 cm! Kajsa Bergqvist har hoppat 80 cm! Jag och Elin 26,8 cm respektive 28 cm. Dock visade det sig att vi har skaplig elasticitet i våra muskler vilket har gynnat oss på innebandyplanerna tidigare under åren = snabba vändningar.

wpid-wp-1398623093273.jpeg  wpid-wp-1398623059385.jpeg

Sist bland testerna var Åstrands Cykeltest, ett konditionstest som ger ett uppskattat värde på syreupptagningsförmågan. Vi fick cykla i 6 minuter med ett motstånd som resulterar i en hjärtfrekvens på mellan 120 – 150 slag/min. Efteråt fick vi resultaten och Elin ligger på en hög syreupptagningsförmåga och jag en genomsnittlig. Tur för mig att det är möjligt att förbättra syreupptagningsförmågan!

 wpid-wp-1398623065531.jpeg

 I slutet fick Elmina (som hade anordnat denna roliga dag) göra ett Maximalt syreupptag test (vO2-max). Ni vet det där testet man sett elitidrottare göra på TV och man (jag) tänkt “shit det skulle jag aldrig fixa” MEN det var inte så dramatiskt som vi först trodde. Testet tog ca 15 minuter och egentligen var det bara dom sista minuterna som Elmina fick kämpa på och ta ut sig. Hon återhämtade sig snabbt efteråt och fick fin fina resultat! Så detta test är nåt som jag verkligen skulle vilja göra, kanske ska önska mig det i present?!

wpid-wp-1398623073624.jpeg

Tack Elmina för att du ordnat denna dag och Tack Fredrik för att vi fick komma till Idrottslabbet och göra spännande och intressanta tester och Tack alla andra tjejer för en trevlig dag med er, roligt att ses!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons