Livet i krokarna – Två småbarnsmammor i farten

Annons

Nya produkter från Loppiblogbag 

Jag fick hem en blogbag från Loppi för ett tag sen.  Däri fanns allt möjligt kul, till att börja med ett nytt nummer av Loppimagasin med intressant läsning,  tips på produkter och rabattkupong från diverse företag.  Den från Ielm kommer jag att använda,  de säljer lite mer personliga barnkläder med bra kvalitet,  superfina. Värt att kolla upp för den som gillar barnkläder från lite mindre ställen. 

Sen fanns det tvättmedel från Neutral och sköljmedel från Comfort.  Vi använder i princip bara sköljmedel till sängkläder och kläder som vi ska sälja men det är bra att ha hemma då. Gillar att använda parfymfria produkter som är rekommenderade av Astma-och Allergiförbundet eftersom jag har både  astma och allergi. 

Palmolive skickade med en skumtvål för barn med äppeldoft, den gillade verkligen mina barn,  både doften och det härligt löddrande skummet. Ett enkelt sätt att göra handtvätt roligare och vardagsrutiner flyter på lite smidigare. 

Yoghurt från Safari till barnen.  Lite väl mycket socker i för att servera barnen varje dag tycker jag men som ett enkelt mellis när man är iväg funkar det absolut.  

Colgate skickade med en ny barntandkräm vilket jag tycker är kul att testa för mina barn har nästan bara använt ”Bamsetandkräm”  i alla år.  Min stora grabb föredrar mintsmak på tandkräm medan min lilla tjej gillar även med fruktsmak.  Den här från Colgate smakar mittemellan tyckte de. 

Till fredagstacosen fanns en minivariant på båtformade tortillabröd från Old El Pass. Vi har aldrig provat såna förut,  använder platta tortillas. Jag tyckte de smakade gott men instämmer med övriga familjen i deras åsikt att de rymde för lite och att de var lite svåra att äta utan att allt ramlade ur. 

Med i påsen fanns också ett barnkit från Folksam med bra-att-ha -grejer såsom plåster av olika slag,  solkräm och sårtorkare.  Bra att ha med på resan.

Sist men inte minst ett provapå-erbjudande från Storytel, ljudböcker direkt i mobilen. Perfekt att kunna lyssna på en bok när man pendlar till jobbet,  går en promenad eller springer.  Jag gillar att utbudet är stort och att det riktar sig även till barn och ungdomar. 

Tack Loppi för att jag fick testa er Blogbag

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bloggvila

Vi har vilat från bloggen ett tag som du kanske märkt?  Hösten kom fort med en vardag som rullat på i nya hjulspår.  Nu ska det hämtas och lämnas både på skola och förskola,  träningen ska hinnas med och jobbet kräver engagemang när nya arbetsrutiner ska sätta sig.  Sen vill kanske makarna att vi ska umgås med dem och barnen och helgerna har varit fylla med roliga saker såsom simskola,  kalas och lopp. Vi har valt att lägga bloggen lite åt sidan och istället ge instagram (livetikrokarna)  mer utrymme.  Vilket var varit kul, vi växer hela tiden. 

I helgen hade vi ett riktigt äventyr med ullaredsshopping kombinerat med The Runnersconvention i Göteborg.  Riktigt kul helt var det men vi har båda varit slitna i veckan.  Jag själv känner mig lite hängig i skrivande stund ,  som om jag ska bli sjuk men att det inte riktigt bryter ut.  Har ätit alldeles för mycket godis och verkligen tagit det lugnt i veckan vilket har känts helt rätt,  precis vad jag behöver just nu. 

I helgen blir det kalas och simskola och kanske ett långpass?  Om kroppen känns piggare kan höstmilen bli aktuell nästa helg annars är det en Night trail som blir årets sista lopp.  

Skrivet av Elin 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tjejmilen 2016

Fast vi inte tänkt springa Tjejmilen i år så blev det så iallafall till slut.  Egentligen hade vi tänkt springa Bråviksloppet istället,  ett lokalt lopp, för att spara in restiden. Men så tävlade vi i en instagramtävling om två startplatser till Tjejmilen i samarbete med Systraibergen och Craft och vann!  Jag som aldrig vinner nåt.(fast i år har jag vunnit startplatser till tre olika lopp så nu kanske jag inte kan säga så längre)

Sagt och gjort,  vi åkte till Stockholm,  gick igenom det alltid lika trevliga expot på Östermalms Ip där man hämtar ut nummerlappen och körde ut mot gärdet. 

Vi mötte upp med Systraibergen,  en gäng trevliga tjejer som startat ett lyckat företag som inriktar sig på att låta tjejer ta plats på bergen,  att tjejer visst kan åka skidor i alperna. Vi fick fina rosa tröjor från Craftsportswear att springa i och efter lite fotografering var det dags för uppvärmning.  Vi startade i grupp två och kom iväg bra i starten.  Egentligen skulle vi ta det lite lugnare och bara njuta av loppet men vår vakna trogen höll vi ett tempo som tog oss i mål på 49:39. En tid som känns helt okej,  vi har inte tränat för en snabb mil på länge och faktiskt inte sprungit så långt efter maran.  Sen blev det lite mer häng med Systraibergen i Crafts/intersports VIP-tält innan vi åkte hemåt,  med trötta ben men som vanligt glada av den härliga stämning som alla tjejer som deltar i Tjejmilen sprider. 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Lite jobbigare än väntat

Även om semestern har varit helt underbar så är det skönt att komma tillbaka till vardagen och rutiner. Jag och Elin startade denna träningsvecka med ett styrkepass. Vi hade egentligen planerat att köra ”Almenäspokalen” idag men eftersom jag varit förkyld nyligen så tyckte jag att vi skulle köra lite lugnare styrketräning…

Elin hittade ett pass som heter ”Explotionskontroll” via Nikes träningsapp. Vi skummade igenom övningarna och tyckte att det såg lämpligt ut för oss med tanke på kommande actionrun i mitten av september. Det visade sig rätt så snabbt att det kanske inte var det mest ”efter förkylning-vänligaste passet” med tanke på att vi flåsade på rätt så bra och det brände i musklerna. Jag låter det vara osagt om det berodde på att det var ett tufft pass eller vår sista tids ovana för styrketräning..

Passet var indelat i tre block med ca 4-5 övningar i varje. Första varvet jobbade vi i 60 sekunder, andra i 40 sekunder och sista varvet i 30 sekunder. Några av övningarna var bl a mountainclimper, armhävningar, planka med benlyft, upphopp med flera. Passet var ca 45 minuter med en nedvarvning i slutet, kan rekomenderas!

Planka med benlyft
Upphopp
Trötta men nöjda

Passet vi körde

Skrivet av Helen

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Höststart som gav träningsvärk 

Efter Vikbovändan vilade vi en hel vecka.  Det var välbehövligt och bra att vi bestämt oss för att verkligen vila när suget att träna smög sig på efter ett par dagar.  Men nu i efterhand kan jag verkligen ser hur kroppen återhämtade sig i olika stadier. Första dagen var benen stela, andra dagen kändes det som rejäl träningsvärk i låren som sedan mattades av varje dag.  Jag var också lite extra hungrig de första dagarna. Den femte dagen kände jag mig helt återställd i musklerna men på nåt vis kändes kroppen ändå seg och nästan lite mentalt trött istället.  

Men i måndags ,  första dagen tillbaka på jobbet för mig, startade Helen och jag upp höstens träning med ett pass med vår PT Magnus Liljeblad.  Denna gång möttes vi upp på friskis där Magnus håller till ibland och körde ett pass med honom.  Vi visste inte riktigt vad som väntade oss och det är lite extra kul att bara låta honom bestämma vad vi ska göra.  Vi inledde med uppvärmning följt av övningar som ger Magnus en överblick över vår fysik, svagheter och styrkor.  Sen mjukgörande stretch som kändes skönt för våra stela löparkroppar. 

Efter det körde vi ett benpass kombinerat med greppstyrka, 10 utfall bakåt med hantlar,  hänga i räcke eller armgång 20 sek. Upprepa 10 gånger.  Det kändes i händerna och jag är sååå glad att jag för första gången på flera år tog av mig mina ringar innan jag åkte.  Nu får de hänga runt halsen till actionrun är avklarat, för det är inte skönt att ha ringar på sig när man hänger mycket vilket vi kommer göra den närmsta tiden.  Vi avslutade med ett cirkelpass som också det innehöll flera sorters utfall, rodd i trx och bålstyrka. 

 Efter en skön stretch tackade vi Magnus för denna gång och styrde kossan mot Vrinneviskogen för att testa hinderbanan där.  Jag har testat den vid ett tidigare tillfälle i början av sommaren och det märktes av erfarenhet gör skillnad.  Vi gick igenom banan ihop,  jag visade Helen lite av de tips jag lärt mig och Helen imponerade med att klara tex.väggarna riktigt enkelt. Hon är ju lite längre än mig och det har hon bra fördel av på vissa hinder. Även ringarna var Helen imponerande i vilket mitt grepp inte räckte till då jag körde några fler hinder än Helen bl.a. armgången som känns i händerna.  Vid sista hindret som är ett över /under -hinder lyckades vi båda bra, jag klarade dem mycket bättre igår än förra gången. 

I flera dagar har vi båda haft en skön träningsvärk i ben och rumpa och det syns och känns i händerna att vi hängde mycket. När jag testade att hänga lite dagen efter var det inte skönt alls. 
Det blev lite mer verkligt att vi ska köra ett hinderbanelopp efter igår.  Nu kommer löpträningen få sällskap av mycket mer styrketräning,  överkroppsstyrka och greppstyrka behövs lite extra av den 17 september.  

Annons
Kommentera (0)

Kommentera