Bananplättar – lisasbakochmat
lisasbakochmat

lisasbakochmat

Bananplättar

Hej!

Nu ska jag dela med mig utav ett recept på lite lyxigare bananplättar som man kan äta till frukost, brunch, lunch eller ta till mellanmål. Perfekt när man har övermogna bananer hemma som bara ligger och man inte vet vad man ska göra med dem.

Jag och min familj älskar dessa bananplättar, dem är mättande och goda. Man kan äta dem med bär, sylt, florsocker eller bara som dem är. Jag brukar äta dem som dem är eller med färska bär till. Dem är även super goda att äta kalla! Här hemma brukar vi lyxa till det ibland och äta dessa plättar till frukost på söndagarna.
Om du önskar ha sötare smak på plättarna så tillsätter du ungefär 1 msk strösocker i smeten, men jag tycker att dem blir väldigt söt i smaken ändå eftersom banan är söt.

 

Det här behöver du för ca 20 st:

80 g smält smör
2 st ägg
2 st övermogna bananer. ( ju mognare dem är desto godare blir pannkakorna!)
2,5 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3,3 dl vetemjöl
smör eller olja till stekning

Gör såhär: 

Börja med att smälta smöret. Vispa upp äggen i en bunke, mosa ner bananerna.
Vispa ner det smälta smöret, mjölken och vaniljpulvret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, sikta ner det i smeten och rör till en slät smet med små bitar av banan i. Om du vill göra smeten i förväg och ha den i kylen så väntar du med bakpulver och har i det innan du ska steka.

Värm stekpannan med en klick smör eller olja, börja på hög värme och sänk sedan till medelvärme. Ha i ca 2 msk smet i pannan och stek i ungefär 2 minuter på varje sida, dem ska bli gyllene bruna och fina.

 

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
lisasbakochmat

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.