linnlissel

TJEJERNAS FÖRSTA RESA BLEV TILL AFRIKA

VI ÄR HEMMA FRÅN KAP VERDE! Och det var länge sedan jag kände sån här ångest över Sverige…
MEN, tjejernas första resa utomlands och det gick galant.

Resan dit:
Jag var något nervös över att behöva väcka dom mitt i natten för att ta oss till Arlanda. Tog bara på en overall över pyjamasen och satte in dom i bilen, inga konstigheter. Tog vår bil till en långtidsparkering och buss därifrån till flygplatsen. Leoni somnade om en sväng i bilen men annars var dom vakna tills planet lyfte från Arlanda 06:00. Man fick underhålla dom så gott som möjligt under deras vakna timmar med mat, klämmisar, mera klämmisar, flytta runt från knä till knä, upp och gå osv.. Ditvägen gick alltså väldigt bra! 🙂

Resan hem:
Här var det lite annorlunda.. Vi fick genomgå en teknisk mellanlandning som för övrigt är den kortaste flygningen jag någonsin kommer vara med om haha. Från Boa Vista till Sal tog allt som allt 8 MIN?! Kändes inte som vi var många meter över havet den biten. Där fick vi sitta kvar på planet i ungefär 1h och helt ärligt så gillar väll ingen det? Varken barn eller vuxna… Leoni tröttnade, folk runt omkring (2st bittra människor) suckade samtidigt som man gjorde allt för att sysselsätta henne. Så fort planet började rulla mot startbanan somnade bägge tjejerna och resten av flygningen gick lika bra som ditresan. Vi landade i Sverige sent på natten men tjejerna höll humöret uppe hela vägen hem. 🙂
KAP VERDE:
Jag har njutit som om jag aldrig känt värme förr! Tycker tjejerna kom in i semesterrutinerna hyfsat enkelt. Första gången de fick lov att sova i vagnen på kvällarna. Dom fick kvällsflaska och pyjamas inne på hotellrummet sen promenerade vi inne på hotellområdet så de fick somna och sov sedan tryggt bredvid oss under våra middagar. Lorin sov i en resesäng hotellet hade och Leoni mellan oss (såklart) eller på mig..
På dagarna låg de mest bara på en varsin solstol i skuggan och levde life. Dom upplevde nog stora poolen något kall men blev genast bättre efter några dagar när vi hittade till barnpoolen, stackarna.. Så kul när de förstår att de kan plaska och man ser glädjen hos dom!
Jag är så glad att vi kom iväg och ser sååå mycket fram emot alla resor framöver. Just den här resan var nog mest för oss men vill ändå tro att tjejerna också mådde lika bra av lite sol, ljus och värme 🙂
MAT:
Vi valde att ta med oss all mat till dom just för enkelheten och för att jag inte visste hur maten där nere var. MÄNGDER av burkar, MÄNGDER av klämmisar, 2 paket ersättning och 1 paket gröt. Detta räckte alltså nästan precis i en vecka, samt 2 paket blöjor. Just under packandet tänkte man hur LITE man hade kunnat packa för en bebis haha eller att flyga med bara en bebis…
Jag är glad över att vi hade med oss allting vilket underlättade enormt och tjejerna var nöjda.

VAGN & TILLBEHÖR:
Vi tog inte med oss vår bugaboo utan köpte en tvilling sulky från Carena som vi checkade in. Under resandet använde vi varsitt bärsele förutom på vägen hem där vi fick ha med vagnen ända fram till planet *dröm.
Just kläder hade vi kunnat halvera då de låg i uv-dräkt hela dagarna, i blöja på eftermiddagarna och i pyjamas på kvällarna haha. Var väll under frukosten de hade vanliga kläder..
Saknade parasoll/paraply till vagnen, ska införskaffas! Samt solhatt..

TACK till mamma och B som hade blöjor, mat och simringar i sina väskor samt bar på våra väskor. Lekte och gick med vagnen så de somnade vilket gjorde att jag och R fick lite tid i solen. Jag har rest mycket under min uppväxt och tycker det är en viktig del i livet. Jag hoppas kunna ge tjejerna samma möjlighet och att vi kommer iväg någonstans varje år.

Under graviditeten hade jag två målbilder. Ena var att vara i Djura med två nykläckta tjejer och den andra var att se Rickard med våra små utomlands. Nu vill jag bara att det ska fortsätta 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.