linnlissel

TRÄNING EFTER FÖRLOSSNING

Sådärja, hemma igen och tillbaka till verkligheten. Medan Rickard jobbar så försöker jag och tjejerna hitta tillbaka till rutiner. Man glömmer att dom faktiskt bara är 6 veckor snart. Dom mår ju säkert bäst av att bara vara hemma. Nu har det blivit lite mycket och man märker hur viktig ens närhet är för dom.

Idag tog vi oss ut på en långpromenad i Slottsskogen. Äntligen känns kroppen redo för riktiga powerwalks igen! Jag har verkligen lyssnat på kroppen och inte skyndat någonting. Jag märkte ganska snabbt efter någon vecka att kroppen behöver återhämtning och väntade med längre promenader. Nu på fredag har det gått 6 veckor och jag kan gå snabbt och längre utan känningar.
Jag fryste mitt gymkort under juni och juli så att jag inte känner någon stress att ta mig ner till gymmet. Istället får jag passa på att njuta av sommaren, promenader och snart lite lätt på gymmen utomhus. Kroppen börjar även kännas redo för lite lätt jogging! Som jag längtar efter att få springa igen!

Jag har varit riktigt dålig på träningar hemma så som knipövningar, bäckenbotten- och magmuskelaktiveringar osv… Hur kul låter det? Vill helst kunna köra på som vanligt direkt… Funderar på att gå till någon som kan känna hur det står till med magmusklerna och bäckenbotten men vart i Göteborg går man ens?

Jag gick upp 20-21kg under min graviditet och har några kilon kvar! Att jag går ner mina kilon igen betyder inte allt, det är framför allt musklerna jag vill ha tillbaka! Kroppen är absolut annorlunda nu och konstigt vore det väll annars. Under de 3 åren jag pluggade till Hälsopedagog så var ju träning och hälsa i fokus men ytterst lite om träning under och efter en graviditet. Så fort jag blev gravid beställde jag böcker om gravidträning och jag är så taggad för att komma igång igen, bygga upp kroppen igen med nya mål.

Nästan prick 1 år sedan på SATS i älskade älskade Sumpan, saknar!

Sen är det ju ett träningspass bara att ta sig ut från lägenheten. Och tyngre blir det desto mer de går upp i vikt! Liggdelarna går precis in i hissen, jag får gå sista trappen upp och själva chassit till vagnen har vi liggandes i bilen på gatan utanför. Med andra ord så kämpar vi på i vår älskade lägenhet så länge det går.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.