Så enkelt gör du nutellapraliner – här är receptet!

nutellapraliner

Nutellapraliner, hur gott låter inte det? Linnéas skafferi bjuder på ett gudomligt recept som bara smälter i mun. 

Nutellapraliner

1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g nutella
5 dl corn flakes (gärna av typen Special K)
1 1/2 dl salta jordnötter
200 g mörk choklad

Mer: Semlor, kladdkakor eller cupcakes? Se alla recept här!

Gör så här:

1. Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan  och rör tills allt blandats väl.

2. Krossa flingorna och grovhacka nötterna, rör i detta och bred ut det i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå svalt och stelna i cirka en timme.

3. Smält chokladen och bred den över i ett jämnt laget. När chokladen stelnat helt, skär kakan i små bitar med en vass kniv. För att få till riktigt fina snitt, se till att torka av kniven så att den inte är kladdig.

4. Gör lite större bitar om du vill äta dom som en kaka, annars gjorde dom sig perfekt som en liten pralin till kaffet eller som julgodis.

Här hittar du fler goda recept ››

 

Läs också

  1. Linnéa Seidel: "Jag behövde utlopp för min kreativitet"