Härom veckan bjöd Ica in till en klimatsmart och god lunch ombord på båten M/S Fladen.
Jag och Diana var där tillsammans och åt en riktigt god och nyttig lunch och fick lära oss om hur viktigt det är att tänka klimat smart och spara mat som man inte äter upp och dessutom äta ekologiskt. Genom att slänga mindre mat, minska på köttet och äta mer grönt är det möjligt att göra en insats för miljön, klimatet och hälsan! Hur bra som helst ju.
Till varmrätt bjöd vi på;
– Majs och zucchiniplättar med paprika-, bön och olivsallad.
– Spaghetti med svamp och rotfruktssås – Den här rätten skulle man kunna lura i vilken kött älskare som helst utan att de skulle förstå att det var helt igenom vegetariskt! Så himla gott.
Alla tre varmrätterna smakade fantastiskt och till efterrätt blev det morotsbollar med kardemumma.
Hur goda som helst också och ser ju ut som ”vanliga” chokladbollar, men riktigt nyttiga istället.
Brukar du tänka klimat smart nä du handlar eller lagar mat?
jag tänker tyvärr bara ”gott” när jag lagar mat,
men det där såg ju å andra sidan VÄLDANS gott ut,
så jag kanske får tänka till lite extra i fortsättningen 🙂
Kram