All-inklusive hotell  – Liniz's resor
liniz2013

Liniz's resor

All-inklusive hotell 

  

   
Att bo på all-inklusive hotell har ju såklart både sina för och nackdelar. Jag föredrar egentligen att gå på olika restauranger när jag är ute och reser. 

  
Men sedan jag fick barn och vi har rest med sonen så har jag blivit betydligt bekvämare. Då är det faktiskt riktigt bekvämt att ha all inklusive och man hittar alltid något som passar alla i familjen. Liksom gillar inte barnen maten så kan man ta ny mat.   

Frukosten är verkligen dagens viktigaste måltid tycker jag. När vi nyligen var på Dominkanska Republiken och bodde på Gran Ventana Beach Resort hade de en fantastisk frukostbuffé. De stekte din egna omelett efter önskemål, hade både amerikanska pannkakor och vanliga pannkakor, gjorde färska juicer efter önskemål av frukt eller smoothies, hade ett 10-tal olika sorters bröd, pålägg, så väl varma och kalla rätter och massor av färska frukter. Jag har nog faktiskt aldrig ätit så god frukost någongång. Dessutom när man reser väst och har jetlag vaknar du tidigt på morgonen och är vrålhungrig. Så frukosten var vi på när den öppnade. 

  

Buffer är egentligen inte min grej och jag har svårt att begränsa mig. På detta hotellet hade de bara två olika lunchrestauranger. Men vi valde faktiskt att alltid äta i den stora lunch restaurangen där de hade en gigantisk salladsbuffé och sen kunde man välja valfritt protein till. Stekt kyckling, kött eller fisk. De hade även pasta gärna där du i stort sett kunde få vilken pasta rätt du önskade liksom hamburgare eller korv och en massa andra rätter. 

      
Dessertbordet både för lunchen och middagen var gigantiskt. Jag älskar ju verkligen efterrätter, men då kunde man ju testa någon ny efterrätt varje dag. Sen är glass en stor favorit hos mig och sonen. Dock var jag noga med att ta glass från de nya förpackningarna. Så inte glassen hade stått framme. 

  
Middagarna kunde ätas ifrån fyra olika restauranger. De hade en buffé restaurang och tre olika a la carte restauranger som man fick boka en kväll per vecka. Så vi hade alltså sex besök på a la carte restaurangerna vilket jag tycker var jätte bra. 

   
    
 
Den italienska restaurangen blev min favorit. Jag gillar både att man kunde sitta ute och deras meny. Självklart hade de en uppsjö av olika pasta rätter. Men pasta är inte min favoritmat så jag testade både deras fisk och kyckling som var riktigt goda. 

   
    
    
 
Mysigast att sitta var det på Ocean Grill nere på stranden. Men där var vi inte lika nöjda med servicen och maten. Men utsikten var ju verkligen outstanding. Det är ju något speciellt att sitta precis vid havet och äta mat – känslan! 

   
    
    
 
Sista kvällen firade vi svärmor som fyllde jämt. Då fick hon välja sin favorit restaurang och det blev den karibiska restaurangen. Den låg inomhus och hade varierad mat. Jag testade både kyckling och Lax därifrån och laxen med cashewnötter var verkligen superb! 

All-inklusive kan faktiskt vara bra ibland. Jag skulle inte vilja ha det på varje resa. Men någon gång då och då. 

   
   
Sen bara att kunna beställa en kaffe när man ville eller en smoothie eller drink om man vill är ju heller inte fel. Slippa att ha pengar på sig hela tiden är väldigt skönt. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
liniz2013

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena FREEDOMtravel

  Jag är inte heller så förtjust i buffé. Det blir bara alltid att man blandar och får en massa konstiga kombos som verkligen inte passar ihop, haha. Man får skärpa sig och ta olika saker varje dag 😉

 2. Ereeka

  Skulle du vilja hjälpa mig med en sak?

  I 30 dagar har jag varit med i tävlingen Fitnessfighten, där jag följt kostschema och tränat en timme om dagen.

  Nu har jag blivit utsedd till en av 15 finalister.

  Priset är en träningsresa för två till Portugal, plus pengar, allt till ett värde av 50000 kr!

  Vill du hjälpa mig genom att klicka på den här länken och rösta på mig?
  (Andra uppifrån, till höger☺)
  http://woobox.com/888anw
  Kram

 3. Fröken M

  Jag gillar oxa att kunna gå ut och äta, men åhh va praktiskt det är med all inclusive – inte minst när man åker med barn !
  Att ha möjligheten att äta och dricka vad man vill, när man vill utan att behöva ta med plånboken.
  Dessutom har ju de allra flesta all inclusive hotellen riktigt grym mat nu för tiden !

  Ja, det blir några dagar i Orlando innan vi flyger hem.
  Jag försöker läsa på så mycket som möjligt om de olika parkerna för att komma fram till vad som passar oss bästa.
  För faktum är att vi varken har tid eller råd att besöka alla.
  Kolla på biljetter till disney world. 6000:- för oss 3 för 2 dagar… Det gäller att ta med STORA plånboken !?

  Kram