Tyrols Vilda Julbord  – Liniz's resor
liniz2013

Liniz's resor

Tyrols Vilda Julbord 

  
Igår var jag och Diana på Tyrol och åt deras Vilda Julbord. Det var verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga och faktiskt ett av de bästa julborden som jag har ätit. 

   
    
   
   
 Man fick direkt mysig julkänslan när vi klev in på Gröna Lund som var pyntat med en massa granar och granris. Glöggen intogs i en liten “lapp-koja” så känslan från Vildmarken kom direkt. Vi fick även se när de stod och rökte korv i en av kojorna. 

   
    
   
Tyrol var även väldigt mysigt invändigt. Ett 35 meter långt julbord med närmare 200 olika rätter, de flesta ifrån Vildmarken i Norrland väntade på oss. Så otroligt mycket god mat. 

Vilda Julbordet ska ätas i 7 turer eller på minst 7 olika tallrikar. Ni vet alla goda ting är 7.

Så man ska börja med SOS (smör, ost, sill), Lax med tillbehör, Kallskuret med tillbehör, Varmrätter, Ostbricka, Choklad, godis, desserter och sista och sjunde turen är Glass och sorbet.

Jag klarade inte riktigt 7 tallrikar måste jag erkänna med 4 tallrikar med mat och sen en eller två med desserter och glass. Så ja nästan 7 i alla fall.

   
    
 Björnköttbullarna i gräddsås med lingon och även lappländsk renblodpuddning med lingon blev två favoriter på den varma delen som jag aldrig tidigare har smakat. 

  
En annan godbit var deras Polka Martini – så söt liten drink. 

   
    
    
   
Dessert bordet var ju verkligen “to die for” – framför allt för en sötsaksälskare som mig. Jag önskar att jag hade haft plats i magen och kunde smaka på allt men försökte mig igenom hälften i alla fall. Chokladpraliner och choklad är ju mina största laster så jag passade på att gå loss på det. 

Detta är helt klart ett julbord som jag gärna skulle äta igen, självklart för den goda maten men även för den härliga julstämningen och julkänslan. Så passa på att boka julbordet nu. Det står framdukat till den 20 december. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
liniz2013

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.