Liniz's resor

Till Tallin med TallinkSilja 


När vi åkte till Tallin på vår weekend så reste vi med TallinkSilja och MS Romantika dit. Att resa med båt är ett väldigt enkelt och bekvämt sätt att resa på, framför allt med barn.


  
  
Vi bodde i en Commodore Suite på 8 våningen av båten och med ett stort fönster i båtens färdriktning till sonens stora lycka. Ett sovrum och ett rymligt vardagsrum med bäddsoffa rymde sviten. Till mamman och pappans stora glädje ingick en flaska champagne och frukt även i hytten. En riktigt bra start på resan.


Dude tröja från Freds World.

 

Bollhavet eller lekrummet tyckte sonen var jätte roligt. Han hann med och leka där både på kvällen och på morgonen efter frukost. På kvällen var det väldigt många barn, men nästan tomt på morgonen.


Här kunde man både leka, rita, pyssla och kolla på barnprogram om man ville det.


  
Vi passade såklart oxå på att ta en drink innan middagen och gå ut på däck och njuta av den vackra utsikten av Stockholms skärgård trots att det var lite mulet.


  
Middagen på båten intogs på  a la carte restaurangen Grill House. Här fanns ett varierat utbud av olika rätter och en bra och prisvärd barnmeny. Väldigt bra service då sonen fick pyssel direkt vi kom och maten väldigt snabbt efter att vi hade beställt. Jag gillar verkligen när de ser till barnens bästa direkt, då blir liksom middagen för oss vuxna betydligt behagligare.Maten på Grill House var fantastiskt god. Som vanligt tog maken kött och jag fisk med ett glas vitt.

Desserten blev en jordgubbsglass med jordgubbar, grädde och kex – så god.


  
Frukosten åt vi oxå på Grill House på morgonen. Jag älskar när de serverar  på champagnefrukost och sen när man kan göra sin egen helt färskpressade apelsin juice på morgonen och kaffe latte ingår. Som ni se med andra ord en perfekt frukost att starta dagen med.


  
På båtresan hem började resan att vi fick besöka bryggan och kaptenen. Det var väldigt spännande tyckte sonen. Av säkerhetsskäl fick man bara gå upp dit när båten stod stilla i hamnen innan avresan. Så det verkar vara lika hårda säkerhetsregler på båtarna som på flyg.


  

På hemresan var det lite mer aktiviteter i lekrummet och barnen fick välja tatueringar av ”lekdamen”. Måste säga att lekrummen på både MS Romantika och MS Viktoria var riktigt bra, rena, fräscha och relativt rymliga.Middagen på vägen hem åt vi i bufférestsurangen. Dock försökte vi byta till en tidigare sittning på a la carte restaurangen eller buffén för att det inte skulle bli så sent för sonens del. Men en lördagkväll var det tyvärr omöjligt. Helt fullbokat. Buffén var jätte bra, men vi föredrar ju faktiskt a la carte restauranger.


  
Få vakna upp och se solen gå upp till havs är nog det vackraste som finns. Återigen avnjöt vi en utsökt söndags frukost innan vi steg av båten.

Tallink Silja levererade igen – Tallin kryssning kommer vi definitivt att åka på igen! En ur mysig familjen weekend.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ditte

  Vad roligt att resan blev så lyckad! Kanske har Tallink/Silja bättrat sig. Jag har tyvärr inte alltid haft så positiva upplevelser av dem och har provat båda båtarna. Men jag kanske ska ge rederiet en ny chans. efter era erfarenheter. Har i stället några gånger flugit till Tallin eftersom jag inte gillat båtresan med dem. Gillar annars kryssningar både på Östersjön och Medelhavet.
  (Måste kanske tillägga att vi inte haft en svit när vi rest, men väl en bra hytt högt upp i båten med stort fönster. )
  Jättefina bilder och här såg maten nverkligen bra ut. (Har upplevt att den varit halvfärdig och inte heller varm och serverats innan fördrinken var uppdrucken.)
  Så kanske blir det i vår en ny båtresa till Tallin med Tallink/Silja.
  Tack för ett bra inlägg!