Liniz's resor

Eagle Beach på Aruba

Vill ni besöka en av världens vackraste stränder ska ni besöka Eagle BeachAruba.  Eagle Beach är verkligen en Karibisk Dröm och klassas som en av de fem vackraste stränderna enligt Vagabond. Här finner du en kritvit sandstrand och alldeles turkos blått hav….

 

DSC00872

Bilderna säger ju mer än 1000 ord och enligt mig så är det verkligen en av de vackraste stränderna jag har varit på i världen. Jag verkligen älskar Aruba. Detta var mitt 5;e besök på ön och jag längtar redan tills jag ska dit igen.

DSC00877

På Eagle Beach kan du bo både exklusivt på Bucuit & Tara Beach Resorts, som är ett lyxigt hotell för bara vuxna. Åldersgränsen är 18 år och här bor du på den lugna sidan av Eagle Beach. Känner sanden mellan tårna, njuter av lugnet och vågornas brus.

DSC00879

 

DSC00880

 

DSC00882

 

DSC00883

 

DSC00884

Men på Eagle Beach hittar du även en lekpark, så en del av stranden är även barnvänlig och det finns även barnvänliga resorts.

DSC00885

 

DSC00886

 

DSC00887

Reser du med barn till Aruba har jag hört väldigt gott om Divi Aruba som är ett barnvänligt hotell precis på stranden. Här har en nära vän till mig Jenny varit och klassar det som sitt andra bästa resmål i världen.  Så missa inte hennes reseguide till Aruba här.

 

DSC00891

Stranden är flera kilometer lång och på vissa ställen är det helt öde, medan det på vissa ställen ligger resorts efter varandra.

DSC00890

 Jag såg även att man kunde tälta på stranden längs Eagle Beach…. Ett budget alternativ. Längre bort i horisonten på bilden ser ni Palm Beach, som nästan går ihop med Eagle Beach.

DSC00892

Jag och min vän bara promenerade längs hela stranden fram och tillbaka och njöt, härligt med sanden mellan tårna, 50 nyanser av blått och att vara i paradiset – eller det som är paradiset för mig.

DSC00894

 

Det bästa med Aruba är ju att det går direkt flyg hit från Stockholm och tar endast ca 11 h till Aruba och ca 10 h hem från Aruba, så paradiset är ju bara en dags eller nattflygning bort om du väljer att resa direkt från Stockholm med Ving under vinter halvåret.  Resorna till Aruba brukar starta i slutet av oktober lagom till höstlovet och pågå till och med april. Annars är nog det valigaste att resa via Amsterdam och sedan direkt till Aruba.

 

DSC00901

Aruba och Eagle Beach är verkligen ett måste att besöka om man älskar Karibien och sandstränder. Jag var där första gången för 5,5 år sedan, och jag har absolut inte varit där för sista gången. Att resa hit med familjen står på min to do lista.

Har du varit på Aruba?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara C

    Jag älskar också Aruba och drömmer mig ofta tillbaka. Jag och min man bodde på Tamarijn hotell (granne med Divi hotell) på vår bröllopsresa för 4 1/2 år sedan. Det var verkligen fantastiskt! Vi bodde praktiskt taget på stranden och hotellet hade 7 bra restauranger att välja mellan. Fanns mycket fint att se på Aruba också och bra snorkling.

    Sen kom barnen och vi har inte varit iväg och flugit sedan dess. Men om 2 veckor är det dags att äntligen resa iväg med vår 4-åring och 9 månaders, lite nervöst, men får börja träna på kortare flygturer innan vi vågar oss tillbaka till Aruba 🙂

  2. Helena FREEDOMtravel

    Ser grymt fint ut!

    PS. Om jag anger min webbsajt kommer kommentarerna inte fram? Godkänn gärna om du hittar i papperskorgen, så är det lättare för mig att kommentera i framtiden…