Liniz's resor

Spruta no 2!

Idag har vi vart och tagit TWINRIX vaccination no 2 på Oscar. Vi skulle egentligen ha tagit den i måndagsmorse, men då var ju Oscar sjuk och hade lite feber och man ska ju inte vaccinera sig när man har feber, för olika vaccinationer kan leda till att man reagerar och får feber. Så i måndags fick / kunde vi inte ta den och fick en ny tid idag på eftermiddagen.

Så jag hämtade Oscar tidigt idag och vi fick sprutan. Det gick jätte BRA, men han blev såklart ledsen när det stack till . .  . Lille Skrutten.  .. .


Sen fick han två små saker för han var så DUKTIG, ett litet klistermärke med ögon på, som han brukar få när han tagit spruta eller lämnat blodprov, så han gillar verkligen de söta små klistermärkena och sen ett litet ängel reflex från St Eriks Vårdcentral.

Sprutorna ska man ju helst ta minst 2 månader och sen 1 månad innan man ska ut och resa. Nu har vi dryga 3 veckor kvar tills vi åker till Thailand, så det var OK ändå för att ha ett fullt skydd mot både Hepatit A & B när vi är ute och reser.

Sen ska vi ta en TREDJE spruta om 6 månader så har han ett livslångt skydd mot Hepatit A & B. Sprutorna kostar ju 395 kr styck för oss, som sagt på St Eriks Vårdcentral, så det blir ju 1200 kr för en hel dos, men det är självklart värt det OM man reser mycket. Och jag hoppas ju såklart att Thailands resan inte är den sista resan vi åker på!

Nu håller jag nästan på att somnar i soffan, så det är bäst jag springer ner i tvättstugan innan maken ställer fram middagen på bordet! Skulle kunnat somna med Oscar OM man inte hade ”sina plikter” i hemmet. .  . Hur gör ni på fredagar? Vi brukar faktiskt ha tvätt-tid på fredagar när vi ändå oftast bara är hemma och har myskväll. För en gångs skull är JAG ledig några helger 🙂 Känns nästan som man har ett ”vanligt” jobb!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda KW

    Bra där med sprutan, men när man ger den till de små så räcker den väl bara 20 år, ca?! Inte riktigt livslångt skydd men väl igenom de första åren när våra små blivit stora och sticker på partyresor med kompisar… (det är väl då vi ska gömma ossi buskarna o hålla koll på dem:))

    ha en härlig skön helg med familjen! kram