Lavendel – Välkommen in i vårt liv!
lavendel

Lavendel

Annons

Sovrutiner

Många på Instagram har frågat vad jag gjort för att få Lilly att vilja gå och lägga sig själv.

Jag tror inte jag gjort något speciellt. Hon sov dåligt fram tills hon var ungefär sju månader. Då kände jag att det var dags att göra någon förändring, i alla fall prova. Då sov hon i vår säng.

Det jag gjorde då var att vi gjorde hennes säng extra mysig, med spjälskydd, kudde och nalle. Varje kväll la jag henne där men var alltid kvar i rummet och läste en saga eller sjöng en sång. Var alltid kvar tills hon somnade första nätterna. Hon var aldrig ledsen då.

Efter några nätter började jag gå ut efter att jag lagt ner henne. Så fort hon grät gick jag in igen. Det tog inte alls många nätter innan hon inte grät alls för vi kom ju alltid dit om hon var ledsen. Jag lät henne alltså aldrig ligga och gråta utan gick in så hon skulle lära sig att vi alltid var där.

Efter ytterligare några nätter somnade hon så fort hon fick välling och så har det varit sedan dess.

Nu vill hon lägga sig så fort det blir mörkt ute vilket är klockan 5, så måste alltid förhandla med henne så hon ska stanna uppe en stund till. För annars vaknar hon 5 på morgonen och det är för tidigt 😅

Hon älskar verkligen sin säng och jag är så glad för det för det har gjort att vi alla sovit jättebra. Vill hon får hon självklart sova hos oss, men hon föredrar sin egen säng.

Daisy har inga riktiga rutiner än då hon bara är två månader. Men på natten när hon vaknar är jag noga med att inte ha tänkt lampor, pratar inte så mycket för att visa redan nu att de är natt. Så får vi se när hon blir lite större vad hon bli för liten person. Än så länge sover hon med oss i vår säng. De blir stora så snabbt ändå och kommer ha många år till att ha sängen för oss själva sedan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons