Trädgårdsdagarna på Liseberg! – DIY, pyssel & prints
kreativakarin

DIY, pyssel & prints

Trädgårdsdagarna på Liseberg!

Äntligen har Liseberg öppnat för säsongen och det är dags för de årliga trädgårdsdagarna som kickar igång hela säsongen!

blaGangen484

Liseberg är verkligen göteborgarnas stolthet och sedan vi fick barn hänger vi där många gånger per år. Vi köper årskort och tar en utflykt dit för att se på någon show, lyssna på konserter, åka massor av magpirrande attraktioner eller bara för att promenera, kolla på folk, ta en lott och äta en glass. Våra favoriter är busiga rabalder för de mindre, störtsköna och lagom läskiga lisebergsbanan för de större och den populära klassikern flumride för hela familjen. Andra måsten är kaninshowerna på kvarnteatern och ansiktmålningen. På vintern lockar det urmysiga snötäckta kaninlandet med färgglada lampor och de kanelsockrade spanska våfflorna, churros!

kaniner_130520_kaninlandet_4

Ett av våra favoritevent som parken annordnar är trädgårdsdagarna som startar imorgon torsdag 7 Maj och pågår hela helgen. Det är massor av inspirerande utställare inom trädgård, plantering, bevattning, keramik och det går att köpa blommor och delikatesser.

utstallare2

För några år sedan gjorde vi världens klipp under trädgårdsdagarna då Weber hade grilltävling och var man snabb kunde man paxa en av grillarna och få köpa med sig den hem till en grym rabatt efter tävlingen. Vi drog iväg med vår gröna skönhet fortfarande med varm kol inuti och den har varit en riktigt trotjänare på altanen efter det.

IMG_9766

Förutom stylisten, blomsterkreatören och göteborgsikonen inom inredning Sarah Widman, som har fått uppdraget att utforma en inspirerande trendutställning på Stora Scenen finns även en annan bekant med. Tony Johansson ( även kallas Tony Tiger när han och min man Jörgen gjorde lumpen tillsammans), vinnare av SVT:s Trädgårdskampen 2014 skall designa en inspirationsträdgård på Spegeldammen framför Lisebergs Wärdshus. Tony har tidigare gjort utställningar på bla Vår Trädgård i Malmö där vi besökte honom förra året. Vi är båda imponerade över hur han helt bytt bana, följt sin dröm och numera ägnar sig åt trädgårdsdesign på heltid. Heja Tony!

IMG_1298

Tyvärr kan inte jag och Jörgen besöka trädgårdsdagarna på Liseberg i år då det sammanfaller med vår efterlängtade weekendresa till Amsterdam. Men då Lenas mormor och morfar kommer ner från Stockholm för att passa henne över helgen kan ni ju tänka er vad som stod högst upp på önskelistan! Det kommer bli en fin helg då mormor gillar trädgårdspyssel, Lena tycker kaninlandet är bästa platsen på jorden och morfar, ja, han älskar ju glass. Det återstår att se om de får med sig någon ny grill hem.

Trädgårdsdagar

Detta inlägg publiceras i samarbete med Liseberg AB

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kreativakarin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.