Liseberg, sommarlovets första dag! – DIY, pyssel & prints
kreativakarin

DIY, pyssel & prints

Liseberg, sommarlovets första dag!

I måndags var Jörgens första semesterdag och Lenas första dag på sommarlovet och vi var inbjudna till Liseberg för att sätta betyg på roliga attraktioner och annat kul som finns i kaninlandet, området för de mindre barnen på Liseberg. För något år sedan byggde Liseberg om det här området och storsatsade på de mindre barnen, det är fantastiskt fint och genomtänkt både stilmässigt och med alla bekvämligheter man kan behöva, som amningsrum, vattenstationer och en stor gratis lekplats, bushållsplatsen.

Lena kvalade inte riktigt in bland de större attraktionerna i år heller, hon var någon cm under de 110 cm som krävs men vi hittade massa kul att åka ändå och som även var lite nervpirrande för oss vuxna.

Vi fick möjliget att testa något nytt för i år som heter “Liseberg PRIO” vilket är något som boende hotellgäster i Göteborg kan boka till. Då har man tillgång till parken, och ett antal attraktioner som är igång, redan från kl 09:30 istället för 11 då parken normalt öppnar. Det var helt fantastiskt och det kändes som om vi hade parken helt för oss själva.

image

Vi började med klassikern och favoriten farfarsbilar som gjordes om för något år sedan, bilarna och miljöerna är fantastiska och andas verkligen retro och Göteborg.

image

En solklar 5:a, Lena rattade runt mamma och pappa i bak

image

En rolig detalj med farfars bilar är att man efter åkturen får sitt egna körkort med namn och fotografi. Något som man även får när man kör båtarna på Skepp & skoj. Ett väldigt uppskattat minne!

image

Rabalder har alltid varit min och Lenas favorit, vi gillar fart! En 5:a från Lena och en 4:a från mig som blev lite yr efter 4:e varvet på rad.

image

Bushållsplatsen är den stora nya lekplatsen med massor av rutschkanor, studsmattor och annat skoj. Det är superbra att det är helt gratis men kan vara lite svårt att hålla koll på mindre barn när det är mycket folk. Jag hade önskat att de hägnade in området med ett staket och bara hade en ingång/ utgång så kan man som förälder bevaka den och inte missa om barnet springer ut.

image

Det finns gott om bord för medhavd picknick och kolla vilken fantastisk idé, istället för blommor hade de planterat smultron! Så kul och passande för alla barn som älskar att leta mogna och röda smultron!

image

Kaninlandsbanan, perfekt att börja med om man inte varit på Liseberg innan, då får man en grym överblick över hela kaninlandet.

image

Lena som gillar fart gav kaninlandsbanan en 1:a, motiveringen var att den gick väldigt långsamt.

image

En perfekt grej är att det finns vattenstationer utställda i parken där man kan fylla på sin vattenflaska. Så himla bra då jag tycker det känns så himla onödigt både för miljön och plånboken att köpa vatten på flaska.

image

Lilla Lots, en 3:a

image

Hissningen blev verkligen vår nya favorit och vi åkte den hela 4 gånger, det pirrade riktigt bra i magen!

image

Jippi!

image

Hissningen fick två självklara 5:or och blev dagens favorit!

image

Blå sockervadd är ett måste då vi går på Liseberg. Hett tips! Ta med våtservetter.

image

Vi fick användning av våra ponchos när det var dags för familjefavoriten Flumride som vi åkte två gånger, lika rolig varje gång! Jörgen tappade sin keps i första backen så ett tips är att stoppa ner alla lösa föremål.

image

Kaninlandet kryllar av gosiga kaniner som skojar och kramar barnen, ibland tar de med musik och kör en spontanshow på området, väldigt kul och uppskattat!

image

En annan favorit är kaninsmusikalen på Kvarnteatern som vi sett varje år sedan Lena föddes. Det är fantastiskt duktiga tjejer och killar som dansar, sjunger och berättar historier från kaninlandet. Den är också helt gratis och verkligen ett måste när man besöker parken.

Vi hade en superhärlig dag på Liseberg och kan rekommendera att ladda ner appen för att tex kolla kötider på attraktionerna och se i kalendern vilka dagar det är mindre antal besökare.

Tack Liseberg för en suverän start på semestern!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kreativakarin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.