DIY, pyssel & prints

Kreativa Karin 1 år

Den 10 Juli var det 1 år sedan jag hankade mig fram på Skatteverkets hemsida och med nöd och näppe lyckades registrera företaget ”Kreativa Karin”. Jag hade precis tagit min yrkesexamen från Handelsakademin som ”Visual Merchandiser” och fått sommarjobb som inredare på IKEA, som var, vad jag trodde, mitt absoluta drömjobb. Jag hade arbetat extra som säljare på IKEA under studietiden och gjort 7 veckors praktik som inredare och att få chans att jobba och få betalt som ”Visual merchandiser” och ”interior designer” på Kom&in ( Kommunikation & Inredning) var något som många strävade efter och ytterst få som fick möjligheten till.

Jag var överlycklig och tackade genast ja till att jobba hela sommaren utan en enda veckas semester. Jag älskade jobbet och lärde mig väldigt mycket, jag utvecklades och mitt självförtroende ökade. Samtidigt växte mitt inrednings och DIY-konto på instagram och jag fick flera spännande förfrågningar som gjorde att jag blev ”tvungen” till att starta eget för att kunna fakturera mitt arvode. Den sommaren jonglerade jag heltidsjobb med frilansuppdrag och när hösten kom blev det tre tjänster lediga på drömjobbet. Jag sökte och hoppades på en framtid som inredare på IKEA, jag fick feedback av mina chefer och det är särskilt två meningar jag minns, den ena var ”du är otroligt kreativ men behöver utvecklas inom alla andra områden” och det andra var ”ibland tänker jag att Karin, hon är för bra för IKEA”. Jag valde att lyssna på den sista personens ord och den första personens omdöme tycker jag att jag motbevisat genom att efter bara några månader frilansa på heltid, leva på mitt egna företag, organisera, leda och driva flera stora projekt, samarbeta med stora företag och nå högt uppsatta mål. Men kanske har de båda rätt, jag passade nog inte riktigt in, och jag var nog för bra;)

Jag älskar fortfarande IKEA och har en speciell plats i mitt hjärta för organisationen, medarbetarna, sortimentet, konceptet och flera av mina chefer. En rolig grej är att jag i höst kommer att återvända till IKEA, då som frilansande inspiratör på en Familykväll på ett helt annat varuhus i en annan del av landet, ännu en dröm som blir sann och det var en stor ära att få den frågan. Det blir pyssel och presentinslagningstips och jag kan återkomma om tid och plats när det börjar närma sig.

Fredag den 10:e Juli bjöd jag då in till pysselfest, vänner och grannar lämnade män och barn hemma och kom för att fira 1-årsdagen, inviga de nya lokalerna och pyssla loss på några olika projekt.

Det betydde väldigt mycket för mig att de som kom tog tid från sina familjer och semestrar för att komma och fira något som för mig är väldigt stort. Det har verkligen inte varit en enkel väg till där jag är idag men jag har aldrig gett upp och gått stenhårt efter det jag velat göra och upplevt många nederlag på vägen.

Jag vet inte hur många jobb jag sökt och hur många intervjuer jag varit på sedan jag fick Lena och kom på att jag behövde göra något nytt med mitt liv. Instagram var det som äntligen gav mig tyngd och trovärdighet i orden ”-ehhh, jag är kreativ!”, en mening som på en anställningsintervju inte betyder någonting egentligen. Ingen verkar att ha trott på mig när jag sagt det i alla fall. Men i takt med att mitt konto på instagram växte sig större började arbetsgivare och uppdragsgivare att kontakta mig istället, och det är verkligen det bästa rådet jag har. Skaffa en plattform där du kan visa upp det just DU är bra på och låt dem komma till dig!

Festen i nya ateljén resulterade i en väldigt trevlig och mysig kväll som vi garanterat kommer att göra om. I Augusti har jag min första ”riktiga” workshop inbokad, den ser jag mycket fram emot!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. kreativakarin

   Hej Karin! Det är min egna design och finns att skriva ut gratis under kategorin ”minimönster”! Med vänlig hälsning Karin

 1. Linnea

  Hej Karin,

  jag gillar skarpt det du gör och tycker du är modig som vågar satsa! Vad är det för workshop du ska ha?

  Kör hårt och fortsätt inspirera!

  Linnea

 2. Maria

  Hej Karin!
  Jag och min 14-åriga dotter har ganska just upptäckt din blogg och ditt instakonto, och vi är helt blown away av alla dina fina idéer, pysseltips och prints! Tack att du delar med dig – vi har börjat pyssla mycket mer sen vi hittade dig 🙂

  Sommarhälsningar från Finland!

 3. Magdalena

  Åh, hoppas det är Karlstad du kommer till! Om inte ska jag be mina kollegor fixa det. 🙂 Skulle va så kul att få se dig pyssla live. Och inte ”bara” på tv då alltså.

  1. kreativakarin

   Hej Magdalena! Tyvärr är det inte Karlstad men be kollegorna att bjuda in mig så kommer jag gärna! Mvh Karin