Hur inreder man ett trapphus? – DIY, pyssel & prints
kreativakarin

DIY, pyssel & prints

Hur inreder man ett trapphus?

Jag älskar att ta till vara på alla ytor i ett hus och använda vägarna så mycket som möjligt. I ett trapphus kan det ju vara svårt att använda djupa hyllplan eller liknande då det lätt känns trångt och som att saker skall ramla över en när man går upp och ner i trappan.

När vi flyttade in i vårt hus satte vi upp ramar med foton på familj och vänner och jag vet inte hur många gånger de ramlat ner och det har hamnat krossat glas i trappan. De hängde alltid snett och var jobbiga att damma. Igår när vi var på IKEA reade de ut deras långa tavellister för 35 kr så vi passade på att köpa sex stycken.

Vi har otroligt högt i tak i trappan och kommer aldrig att måla om där igen, det var verkligen en utmaning att måla över de mörkgröna tapeterna från 60-talet som var där när vi flyttade in. Jag ville ändå ha in lite färg så vi valde att bara måla runt tavellistera och samtidigt måla dem i samma färg.

Färgen vi valde var Beckers “solros NCS 0470-Y02R”, den finns även att få som skoltavelfärg. Knappt 1 liter gick åt ( 1 liter 138kr) och jag fick göra 3 strykningar.

FÖRE:

trapphus4

Jag drog ut alla spikar, spacklade och slipade alla hål och borrade upp tavellisterna.

trapphus5

Den gula färgen täcker inte jättebra så jag målade över alla spackelhål med vit färg innan.

image

Dags att tejpa och spärrmåla. Spärrmåla med vitt över tejpen på “insidan” av dekormålmålningen så läcker det inte gul färg under tejpen och det blir en skarp och fin kant.

image

Jag slipade inte tavellisterna innan utan målade bara rätt på, det gick fint!

image

Dra av tejpen innan färgen har torkat.

image

EFTER:

trapphus2

hghgtrapphus3

 

Väggen upp till trappan fick sig också lite färg.

trapphus1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kreativakarin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.