Amsterdam, min reseguide, del 2 – DIY, pyssel & prints
kreativakarin

DIY, pyssel & prints

Amsterdam, min reseguide, del 2

Shopping är ju alltid en kul aktivitet när man är på semester och Amsterdam kryllar av massa små butiker, vintageaffärer och inhemsk design både när det gäller kläder och inredning.

Första butiken vi hittade hette Klevering och låg på Haarlemstraat, en mysig gata med många fina små butiker nära centralstationen. De har stilren inredning och design från flera länder bla en skandinavisk hörna med Marimekko och house doctor. Den här superbreda washitejpen blev jag riktigt sugen på.

Kolla även in Amsterdamresa, en bra guide till allt Amsterdam har att erbjuda!

image

Jag slog istället till på dessa två roliga maskeringstejperna producerade i Nederländerna.

image

Nästa butik på samma gata Store without a home, hade dessa underbara stora djurhuvudena som veks av papper likt origami och jag köpte med mig ett gult giraffhuvud hem till Sverige.

image

Skyltfönstret

image

Kitsch kitschen  på Rozengracht 8-12 är en färgsprakande butik med mycket kul prylar i plast och papper.

image

I taket hängde massor av pinátas och butikens två våningar är fulla med vaxdukar, väskor, småprylar och grejer till köket.

image

Designark i härliga mönster.

image

Överallt i Amsterdam säljer de macarons i regnbåges alla färger och spännande smaker som mint, cocos, strawberry cheese cake och macadamia nuts. Man köpte dem i fina kartonger, avlånga eller kvadratiska.

image

En kul butik med egen godistillverkning är papabubble på staalstraat i området “de nio gatorna”.

image

Underbara kreationer och karamellerna smakade verkligen som de såg ut att smaka.

image

Bokstäver, frukt och hjärtan.

image

En marknad som är igång varje dag utom söndagar är Waterlooplein, här finns det mest krims krams, kläder, väskor och cykeltillbehör men ett färgstarkt stånd med Montana gold sprayfärg stack ut och gjorde mig väldigt sugen på att fylla resväskan med vackra kulörer.

image

Second hand-butiker finns det gott om i Amsterdam både kläder och möbler och många vanliga butiker och restauranger har inrett med snygga retroprylar från 60-talet.

image

HEMA, vilken underbar affär, här hittade jag massor av roliga och billiga saker och gick loss i båda butikerna som ligger på Amsterdams stora gågata med kedjebutiker i närheten av Damtorget. De har verkligen allt, kläder, inredning, mat men framför allt massor av roliga pappersprodukter, kalasgrejer, kort, presentinslagningsprylar och kontorsmaterial med snygg design.

image

image

Miffy, Dick Bruna som illustrerat den söta kaninen Miffy var från Nederländerna och det finns massa skoj att köpa lite överallt i Amsterdam.

image

Ätbara och chokladdoppade rosor

image

En roliga och poppig accessoarbutik på gågatan, Clarie´s

image

Tulpaner, så otroligt vackra.

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kreativakarin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.