Varför jag inte ammade – Klaralovisaoden

Klaralovisaoden

Varför jag inte ammade

 

Det är något som väldigt få pratar om. Jag visste redan när jag var gravid att det är inte hela världen om det inte fungerar, det får bli som det blir. Helt enkelt så tänkte jag inte så mycket på just amningen utan hade så mycket annat i fokus inför förlossning och att hon skulle komma så jag hade dels inte pratat så mycket med andra om det men även så var det något jag inte alls lade någon vikt i heller. När hon väl kom så kändes det så självklart att jag skulle amma. Dels för att jag insåg hur mysig stund det var, närheten och den här “mamma instinkten” att kunna ge sitt barn mat. Det var en sådan speciell känsla. Så ja, jag ammade, men vi märkte att hon mådde dåligt, jag tyckte såklart att det gjorde otroligt ont, blödde och kämpade på med det. De sa på BB att hon var väldigt intensiv och sög fast väldigt hårt vilket och resulterade i att jag fick sår och började blöda.

Det fick mig absolut inte att ge upp men Alice gick inte upp i vikt. Vi såg att jag hade otroligt bra mjölproduktion och kunde pumpa ut massor och fulla flaskor. Däremot kaskad kräktes hon, hade magknip och mådde inte bra. Så tillslut efter att hon inte gick upp i vikt beslutade dem sig på BB att de skulle ge varann måltid med ersättning, sedan blev det mer och mer måltider av ersättning och tillslut hade jag inte ammat på några dagar och då blev det att utredning och vi gjorde ultraljud på hennes mage redan när hon var några dagar gammal. Det visade sig tillslut vara mjölkprotein allergi och vi fick börja med sådan ersättning. Jag kunde fortsätta amma om jag ville men då lite mer mysamning tills att hon gått upp ordentligt i vikt. Här någon vecka efteråt så pendlade hennes vikt men hon gick ändå upp och sedan ner och sedan upp lite mer osv. Tillslut sa vi att “mys amning” skulle funka men däremot så kunde jag då inte äta mjölkprotein och då beslutade jag mig för att sluta med amningen och det kändes ändå helt okej! Allt för att Alice ska må bra!! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
klaralovisaoden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.