Svarar er om amning – Klaralovisaoden

Klaralovisaoden

Svarar er om amning

Tog upp i ett inlägg för ett tag sedan angående amning och jag måste säga att det fick fler reaktioner än vad jag trodde att det skulle bli. Roligt att många reagerar och tycker till, skriver och ger tips men också lite chockerande över hur känsligt de ämnet faktiskt är hos många.

Fick för några dagar sedan en som skrev att det uppskattades att läsa om just för att många väljer att inte prata om det för att det finns så mycket åsikter från alla om det. Därav så blev jag väldigt glad av att jag bestämde mig för att skriva om det till er. Det  jag har märkt är att oavsett vem man pratar om det med så har alla mycket tankar och åsikter, oavsett om de är mammor själva eller inte. Men som anser att vi alla har ett eget val. Vill vi amma så gör vi de, vill vi inte så är det upp till en själv.

Det är inte konstigt att många reagerar som de gör egentligen men de tokiga i det här tycker jag är att så många väljer att berätta sina tankar angående val och tankar kring amning till den ny blivna mamman. Tänk er hur mycket som är nytt för den nya mamman, de allt från att det kanske inte går att amma men personen kanske så himla gärna vill att de ska funka. Du har precis fått ditt barn och kanske har mycket hormoner kvar i kroppen och ska inte behöva stå till svars för varför du gör som du gör utan bara bli accepterad som du väljer. Det är något jag tycker vi borde bli bättre på, speciellt efter att ha hört era berättelser och vad ni tycker om detta som har erfarenhet kring det. Vi får se hur jag upplever allt sedan när bebis kommit, men redan nu har jag märkt att det är en viktig fråga för många. Inte så mycket från unga mammor till varandra men många som inte är lika unga när de får sina barn vill lägga in sina “erfarenheter” av de jag sett.

Vill bara säga att alla mammor är så fantastiska på sina sätt, oavsett vilka val du gör och hur du känner. Du är superbra på att vara den du är och de ska inte spela någon roll vad andra tycker. Gå efter din egna känsla, det är bättre!! <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
klaralovisaoden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.