Hylla de som hyllas bör – Kaos och kontroll
kina

Kaos och kontroll

Hylla de som hyllas bör

Det finns massor av människor som förtjänar att hyllas men de som jag främst tänker på just nu är de inom vården. De har inte minst gjort ett fantastiskt jobb i hela denna Coronatid, som inte är över än, men de gör också ett fantastiskt jobb hela tiden. Corona eller inte.

När Emil fick sin kramp blev jag livrädd. Men jag behöll ändå kontrollen så gott det gick. Detta gjorde jag tills dess att ambulanspersonalen kom. Då brast det totalt. Det var som att jag inte behövde ha kontroll längre, det hade ambulanspersonalen. De var så lugna och så förstående för även mitt tillstånd. De glömde aldrig oss som var anhöriga. De var noga med att prata med oss också. De hade hundra procents koll på Emil men även på oss.

Jag vet att jag måste börja släppa den 100% oro jag har för denna kille.

Samma upplevelse hade jag på sjukhuset. När Emil hade somnat kom en sköterska in och frågade hur det var. Då bröt jag ihop. Även då pratade personalen med mig och gav mig stöd. Läkaren som vi mötte på akuten men även på barnavdelningen hade full koll på min oro som anhörig och tog den på fullaste allvar. Jag kan börja gråta nu bara för att personalen var så fina och förstående.

Ge arbetstagarna inom vården högre lön! De förtjänar varenda krona. De hjälper inte bara de sjuka utan finns också där i nästa led. De skapar trygghet.

Som sagt så vet jag att det finns fler yrken som också förtjänar högre lön. Polis och förskollärare är också några. Med detta sagt så önskar jag i framtiden att sjuksköterska är ett högavlönat yrke. Punkt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kina

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Jag håller med! Sjukvårdspersonal är fantastisk! De är precis som du beskriver; så lugna och varma. De bryr sig verkligen.