Kaos och kontroll

Olika generationer

Jag tog som sagt barnen och åkte upp till Alsen i två dagar. Anledningen var inte bara för att ge Andreas egentid utan det var också för att jag skulle hjälpa mamma och pappa att rensa ut i deras uthus/festlokal. När jag växte upp och stället tillhörde alla pappas syskon hade vi alltid midsommarfest i den lokalen. Numer har det förvandlats till ett förråd för grejer som inte har någon annanstans att ta vägen.

Jag måste säga att jag är väldigt bra på att rensa. Jag slänger mer än gärna. Däremot är pappa min raka motsats. Han slänger INGET. Har ni sett Wahlgrens värld när de är hemma hos Christina Schollin? Hon har så himla mycket grejer. Det är saker överallt och allt verkar ska sparas. Precis så är pappa. När jag föreslog att vi skulle slänga ett gäng Fantomentidningar gick han i taket. Det var inga fel på dem. Nästa sak jag ville slänga var en gammal hylla från mamma och pappas gamla badrum innan de renoverade. Men det gick inte för sig för den var ju hel och fullt fungerande.

Där och då undrade jag vad det var frågan om? Varför ska man ha massor av saker bara för att ha när de inte används och när de dessutom är fula? De måste vara en generationsfråga. Alla över 65 sparar på allt, så måste det vara.

Mysiga morgonpojkar imorse i lillstugan.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.