– TÅRTAN – – Kejti Ståhl
kejtis

Kejti Ståhl

– TÅRTAN –

Godmorgon söndag!
Vi vaknar upp till ett hus som inte är så jättekaosigt – Skönt! Bortsett från att det ligger leksaker och presenter överallt haha. Men det hör ju till 🙂
Vi fick så mycket hjälp igår både under och efter kalaset med att städa och plocka med maten så det känns inte som ett jätteberg att ta tag i idag.

Tänkte att jag skulle lägga upp några bilder på tårtan vi hade igår 🙂
Jag hade en vision om att jag ville ha EN tårta och inte flera stycken mindre/”vanlig” storlek. Men ska det komma 45 personer så behöver tårtan vara stor och hög för att räcka till alla. Lite av en utmaning.. Men det gick! 😀

Jag gjorde den i sex olika lager. Smakerna var citron, vanilj och blåbär/svartvinbär. Är själv känslig för när det bli för sött så ville ha lite mer syrliga smaker. Sen täckte jag den förvisso med en klassisk créme cheese-frosting så den blev ändå jättesöt haha.
Kakan var en helt vanlig (glutenfri) kaka).
Jag gjorde frosting på DETTA recept, lemoncurd på DETTA recept och vaniljkrämen med DETTA recept. Blåbär/svartvinbärskrämen höftade jag bara ihop själv på blåbär, svartvinbär, lite muscovadosocker och potatismjöl.
Jag dubblade receptet på curd och vaniljkräm och tredubblade frostingen. Det behövdes ju en del för att täcka hela tårtan hehe..

Och hur blev den då?

Så här!

 

Jag toppade tårtan med blått och guldigt glitter, samt glitterhjärtan. Istället för ett ljus hade vi en tomtebloss-1:a!
Tårtdekorationerna (och även ballonger, tallrikar, muggar etc) köpte jag HÄR

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
kejtis

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.