Kejti Ståhl

FUDGEKAKA

Har länge velat experimenta fram en glutenfri variant av min mammas l j u v l i g t goda fudgekaka. En mjuk och lite halvseg chokladkaka toppad med en to-die-for-glasyr.
Ja ni hör ju – Låter ruskigt gott!
Nu har jag gjort slag i saken, och resultatet blev över förväntan bra!

Jag utgick alltså från min mammas recept men twistade om det så att den skulle bli mer på MITT sätt.
Så här gjorde jag:

KAKAN

• 2 ägg
• 1 ½ dl kokossocker
• 1 ½ dl råsocker
• 200 g smält smör
• 1 dl majsmjöl
• ½ dl rismjöl
• ½ dl potatismjöl
• 1 dl kakao
• ca 1 tsk vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver 

Vispa först ägg och socker fluffigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll i form (jag hade bakplåtspapper i min springform men funkar såklart att smöra+bröa också) och grädda ca 25 min på 175°C.
Låt sedan kakan svalna helt i ett par timmar. Jag bakade min på kvällen och gjorde glasyren dagen efter.
Ta inte ut kakan ur formen för tidigt för då kommer den flyta ut!

GLASYREN

• 1 dl vispgrädde
• 1 dl kokossocker
• 1 msk agave
• 50 g mörk choklad
• 50 g smör

Blanda ihop allt förutom smöret i en kastrull. Låt det koka på svag värme ca 10-15 min så att det tjocknar.
Ta sedan av kastrullen från värmen och blanda i smöret. Bred ut glasyren över kakan och ställ den kallt för att stelna.

Sjuuukt god! Äts med fördel tillsammans med vispad grädde och bär!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.